• Het hele jaar door de Vierdaagse wandelen

    Het hele jaar door de Vierdaagse wandelen
wandel-app ‘Alledaagse’

wandel-app ‘Alledaagse’

Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) heeft samen met Stichting DE 4DAAGSE een gratis route-app gelanceerd waarmee je het hele jaar de Vierdaagse kunt wandelen. De app is toepasselijk de ‘Alledaagse’ genoemd. De nieuwe app zorgt er voor dat Nijmegen nog meer op de kaart komt staan als belangrijkste wandelstad van Nederland. 

Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen
In de derde week van juli komen ieder jaar zo’n 45.000 wandelaars naar Nijmegen voor de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, kortweg de Vierdaagse. De Vierdaagse geniet internationale bekendheid en in combinatie met de Vierdaagsefeesten is dit evenement goed voor zo’n 1,5 miljoen bezoekers. 

Heel gezellig, maar ook heel druk. Er zijn dan ook heel veel wandelaars die juist rust en ruimte nodig hebben en volop willen genieten van de natuur en cultuur. Voor die wandelaars is deze Alledaagse app ontwikkeld. Maar ook voor mensen die nog eens willen nagenieten of juist willen trainen voor de volgende editie. Met het downloaden van deze app heb je de eerste stap al gezet! 

Googlestore Nieuw  Appstore Nieuw

Gastvrijheid

Verreweg de meeste wandelaars zijn, nadat zij de Vierdaagse hebben afgelegd, zeer enthousiast. Men genoot van alle sfeer en gastvrijheid tijdens het leveren van deze sportieve prestatie, maar het karakteristieke landschap van het Rijk van Nijmegen is grotendeels aan menig wandelaar voorbijgegaan. Begrijpelijk, enerzijds doordat de wandelaar zo op het behalen van de eindstreep is geconcentreerd en anderzijds door het grote aantal wandelaars op het parcours.

Marsleider Johan Willemstein van de Vierdaagse: “Reacties onder de wandelaars wijzen uit dat er velen zijn die juist rust en ruimte willen en volop willen genieten van de natuur. Voor die wandelaars hebben we samen met RBT KAN de Alledaagse wandelroute-app ontwikkeld. Wij zijn ervan overtuigd dat we met dit mooie product veel wandelaars een groot plezier doen. “

Alledaags wandelen

Met de Alledaagse loop je de routes van de Vierdaagse van Nijmegen, met de bijbehorende doorkomstgemeenten op de vier verschillende dagen en de prachtige natuur. Nieuw is het zelf te bepalen tempo waarin je de Alledaagse voltooit. Zo heb je alle tijd om te genieten van alles wat het Rijk van Nijmegen te bieden heeft.

Je bepaalt zelf de starttijd, net als de afstand. In de gratis route app staan alle routes van de Vierdaagse, zowel de 30, 40 als 50 kilometer. Je kunt met deze route app vanaf een zelfgekozen locatie op pad. En heb je geen zin om de gehele omschreven route in een keer te lopen, dan ga je gewoon een andere keer verder. Het belangrijkste is dat je geniet van de omgeving en de prachtige natuur, want tijdens de Vierdaagse blijft daar weinig tijd voor over. 

Onderweg krijg je automatisch allerlei extra's met tekst, foto's, geluidsfragmenten en korte filmpjes. Leuke anekdotes en informatie over de omgeving, zoals bijvoorbeeld over een kasteel of natuurgebied waar je tijdens de 4daagse zo voorbij wandelt. Daarnaast zijn er interessante wetenswaardigheden over de Vierdaagse zelf te vinden en worden er tips gegeven voor horecagelegenheden waar je onder het genot van een hapje en een drankje even uit kunt rusten. Zo wordt de alledaagse een bijzondere ervaring.

 

Hoe werkt de app?

Uit de lijst met routes maak je een keuze. Je krijgt dan een indruk van wat je kunt verwachten. Als je een route wilt volgen, moet je die eerst downloaden. Dit kan het snelst bij een WiFi-punt. Eenmaal geïnstalleerd, kun je 'm zo vaak gebruiken als je wilt. Het blauwe bolletje geeft aan waar je bent op overzichtelijke kaarten en er zijn diverse extra's. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je via één druk op de knop contact met ons opnemen.

Goed om te weten
Je hebt geen contact met internet nodig om een route te volgen. Alles staat dan al in je smartphone; kaarten, filmpjes, foto's etc. En, de afstanden die genoemd worden zijn hemelsbrede afstanden.

Downloaden
De Alledaagse App is gratis te downloaden in de Appstore of Google playstore.

Googlestore Nieuw  Appstore Nieuw