Meest gezocht
De groene en creatieve hoofdstad van Gelderland!

Welkom in Arnhem

De bruisende stad Arnhem heeft veel te bieden voor jong en oud. Urenlang winkelen in de binnenstad en het Modekwartier, lekker uitgaan of heerlijk genieten van spectaculaire natuur in één van de vele stadsparken! Bezoek vele creatieve evenementen zoals het Fashion Festival Arnhem of breng je dag door bij de leukste topattracties zoals Koninklijke Burgers’ Zoo of het Nederlands Openluchtmuseum. Deze attracties trekken gezamenlijk jaarlijks vele miljoenen bezoekers.

Arnhem is groen! Arnhem ligt middenin een spectaculaire groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardgebied. In de stad zelf vind je imposante bomen, sfeervolle parkjes en prachtige landgoederen. Maar ook veel bijzondere tuinen en de mooie groene singels rond het centrum van de stad ontbreken niet.

Arnhem is creatief! Arnhem is zetel van ArtEZ hogeschool voor de kunsten, waaronder beeldende kunst en mode. In de binnenstad en het Modekwartier zijn dan ook tal van modeateliers gevestigd. Het veelzijdige en bijzondere winkelaanbod van Arnhem trekt publiek uit binnen- en buitenland. Te midden van die winkels bevinden zich talloze cafés en restaurants aan gezellige pleinen, kleine hofjes en natuurlijk ook aan de oever van de Rijn. 

Arnhem ademt cultuur! Als thuisbasis van gezelschappen als Introdans en Het Gelders Orkest, met een prachtige schouwburg, het GelreDome en een gevarieerd aanbod aan kleine(re) theaters en podia.

Arnhem heeft een rijke historie! Naast dat Arnhem een groene en creatieve stad is, kent Arnhem ook een rijke historie. Dit vind je overal in de stad terug zowel in monumentale gebouwen als de architectuur. Ook is de stad bekend om De Slag om Arnhem, de veldslag die van 17 tot 25 september 1944 in en rond Arnhem plaatsvond, als onderdeel van Operatie Market Garden.

Welkom in Arnhem

De groene en creatieve hoofdstad van Gelderland!

De bruisende stad Arnhem heeft veel te bieden voor jong en oud. Urenlang winkelen in de binnenstad en het Modekwartier, lekker uitgaan of heerlijk genieten van spectaculaire natuur in één van de vele stadsparken! Bezoek vele creatieve evenementen zoals het Fashion Festival Arnhem of breng je dag door bij leukste topattracties zoals Koninklijke Burgers’ Zoo of het Nederlands Openluchtmuseum. Deze attracties trekken gezamenlijk jaarlijks vele miljoenen bezoekers.

 Arnhem is groen! Arnhem ligt middenin een spectaculaire groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardgebied. In de stad zelf vind je imposante bomen, sfeervolle parkjes en prachtige landgoederen te vinden en te bezoeken. Maar ook veel bijzondere tuinen en de mooie groene singels rond het centrum van de stad ontbreken niet.

Arnhem is creatief! Arnhem is zetel van ArtEZ hogeschool voor de kunsten, waaronder beeldende kunst en mode. In de binnenstad en het Modekwartier zijn dan ook tal van modeateliers gevestigd. Het veelzijdige en bijzondere winkelaanbod van Arnhem trekt publiek uit binnen- en buitenland. Te midden van die winkels bevinden zich talloze cafés en restaurants aan gezellige pleinen, kleine hofjes en natuurlijk ook aan de oever van de Rijn. 

Arnhem ademt cultuur! Als thuisbasis van gezelschappen als Introdans en Het Gelders Orkest, met een prachtige schouwburg, het GelreDome  en een gevarieerd aanbod aan kleine(re) theaters en podia.

Arnhem heeft een rijke historie! Naast dat Arnhem een groene en creatieve stad is, kent Arnhem ook een rijke historie.. Dit vindt je overal in de stad terug zowel in monumentale gebouwen als de architectuur. Ook is de stad bekend om De Slag om Arnhem, de veldslag die van 17 tot 25 september 1944 in en rond Arnhem plaatsvond, als onderdeel van Operatie Market Garden.

▼ Lees meer
VVV

VVV Visit Arnhem

De VVV: bron van inspiratie in stad en streek!

De VVV..., dé plek voor alle toeristische informatie over wat er te zien, doen en te beleven is in de stad, streek en regio. Je wordt bij de VVV gastvrij ontvangen en enthousiaste VVV medewerkers informeren je onder andere over waar je ontspannen en zorgeloos kunt blijven slapen, heerlijk kunt eten en drinken, over attracties & bezienswaardigheden en over dagjes uit met auto-, fiets- en wandelroutes. Of wil je graag weten waar je het best kunt winkelen en uitgaan en hoe je het snelst en gemakkelijk op jouw plaats van bestemming komt? Dan ben je bij de VVV aan het goede adres!

Ook informeert de VVV je met enthousiasme over de natuur, cultuur en historie van de omgeving, want de VVV medewerker is lokaal geworteld en van alle wetenswaardigheden uitstekend op de hoogte. Zo vertellen zij je de geheime en bijzondere plekjes die net niet op internet te vinden zijn. Je ontdekt het zelf met een stadswandeling begeleid door een ervaren VVV gids.

Bekijk hier ons regio magazine en de informatiegids

Maar ook voor een bijzondere gelegenheid biedt de VVV allerlei mogelijkheden. Een groepsuitje of een lokaal souvenir met een verhaal. Zoals de Érnemse meisjes in tinnen trollyblik uit Arnhem, het beeldje van Marieke van Nimwegen en andere lokale streekproducten.

Ook voor de VVV CadeaubonDe VVV lekkerwegVVV Dinercheque en andere cadeaukaarten zoals de Podium cadeaukaart, Bioscoopbon en BOL.com ben je aan het goede adres.

▼ Meer over de VVV

Vraag het de VVV

Contact met Visit Arnhem - VVV kan op deze manieren:

Icon Contact Twitter Neem contact op via Twitter

Icon Contact Facebook Neem contact op via Facebook

Icon Contact Bellen Liemers Bel 0900 - 11 22 3 44 (lokaal tarief)

Icon Contact Kantoor Bezoek Visit Arnhem - VVV 
in de Stationshal van Arnhem Centraal

Icon Contact Mail Stel je vraag via het contactformulier

Tips
Evenementenkalender
Social Wall
De groene en creatieve hoofdstad van Gelderland!

Groen in Arnhem

Arnhem ligt middenin een spectaculaire groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardgebied.

Meer groen in Arnhem

Arnhem creatieve stad

Liefhebbers van mode halen hun hart op in Arnhem. In Arnhem koop je de laatste mode rechtstreeks bij de ontwerper!

Meer creatief in Arnhem

Cultuur & Historie

Arnhem heeft een rijke geschiedenis. Een historie die ver terug gaat in de tijd en haar sporen heeft achtergelaten. 

Meer cultuur & historie in Arnhem
Operatie Market-Garden

De Slag om Arnhem

De Slag om Arnhem was de veldslag die van 17 tot 25 september 1944 in en rond Arnhem plaatsvond, als onderdeel van Operatie Market Garden. De Tweede Wereldoorlog woedde van 1939 tot 1945. Net als bijna geheel Europa, werd ook Nederland bezet door Nazi-Duitsland.

Operatie Market-Garden vond plaats in september 1944 en was een van de grootste geallieerde operaties van de Tweede Wereldoorlog. Het doel van de operatie was om een aantal cruciale bruggen over de grote rivieren van Nederland in handen te krijgen en een snelle opmars richting Berlijn te garanderen. Ondanks een van de grootste luchtlandingsacties ooit – bij Arnhem, Groesbeek en Eindhoven  – bleek de Duitse verdediging erg sterk. Nijmegen werd op 20 september bevrijd, maar bleef in de frontlinie liggen. Op 25 september 1944 stokte Operation Market Garden tijdens de verwoestende slag om Arnhem. 

 

Meer over De Slag om Arnhem
Topattracties Arnhem

Topattracties Arnhem

De vele topattracties in en rondom Arnhem maken een bezoekje aan deze stad zeker de moeite waard. Denk aan Burgers' Zoo, het Nederlands Watermuseum, het Nederlands Openluchtmuseum of het Airborne Museum 'Hartenstein'. Ook Museum Arnhem en het Kröller-Müller Museum mogen niet ontbreken!