Stadswandeling Arnhem (VVV)

Stadswandeling Arnhem (VVV)

Als hoofdstad van de provincie Gelderland heeft Arnhem een rijke en bewogen geschiedenis die voor een deel terug te vinden is in een aantal monumentale gebouwen in de stad. De beroemde John Frostbrug was letterlijk en figuurlijk 'een brug te ver' tijdens de wereldberoemde Slag om Arnhem.

Erg boeiend is het Maarten van Rossumhuis (ook wel Duivelshuis genoemd), de Sabelspoort en het Presickhaeffs Huys. De 40 middeleeuwse kelders, die onder de winkelstraten in oude glorie zijn gerestaureerd en met elkaar verbonden, laten je zien hoe het er vroeger onder Arnhem uitzag. Boven de stad torent de Grote- of Eusebiuskerk uit. In deze laatgotische kruisbasiliek bevindt zich een unieke glazen lift, die tot een hoogte van maar liefst 73 meter stijgt.

Een 1,5 uur durende stadswandeling onder begeleiding van een enthousiaste en deskundige VVV gids kost € 120,00. De maximale groepsgrootte per gids is 25.

Wilt u op eigen gelegenheid de stad verkennen? Dat kan aan de hand van de Stadsgids Arnhem (€ 2,50). In deze handzame brochure is een centrumplattegrondje van Arnhem opgenomen naast een beschrijving van de historische stadswandeling. Tevens vindt u in deze brochure tips over uitgaan, horeca, bezienswaardigheden en winkels. De stadsgids is verkrijgbaar bij de VisitArnhem en is tevens te downloaden op onze website.

Contactinformatie

Adres
Stationsplein 158C 6811 KL ARNHEM Route plannen
Telefoon
0481 366 270

Contactinformatie

Adres
Stationsplein 158C 6811 KL ARNHEM Route plannen
Telefoon
0481 366 270