Blijf je slapen in een hotel in Arnhem?

Arnhem ligt midden in een groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardengebied en de Betuwe. En hoe kun je Arnhem en omgeving nou beter leren kennen dan tijdens een weekendje weg in de stad!

Arnhem is als stad beroemd vanwege 'De slag om Arnhem'. In de maand september vinden er diverse herdenkingen rondom Operatie Market Garden plaats. Ga je bijvoorbeeld naar de Bridge to Liberation Experience en zoek je nog een leuke plek om te overnachten? Kijk dan eens op hotelsarnhem.nl voor een geschikt hotel.

Hotelsarnhem.nl

Operatie Market Garden

Herdenkingen Operatie Market Garden

In Arnhem en omgeving wordt ieder jaar stilgestaan bij de gebeurtenissen van meer dan zeventig jaar geleden. In en rond september vinden er diverse activiteiten en herdenkingen plaats waarin het herdenken van Operatie Market Garden centraal staat. Dit varieert van plaatselijke kransleggingen tot grote publieksevenementen als concerten en optochten.

Operatie Market-Garden vond plaats in september 1944 en was een van de grootste geallieerde operaties van de Tweede Wereldoorlog. Het doel van de operatie was om een aantal cruciale bruggen over de grote rivieren van Nederland in handen te krijgen en een snelle opmars richting Berlijn te garanderen. Ondanks een van de grootste luchtlandingsacties ooit – bij Arnhem, Groesbeek en Eindhoven  – bleek de Duitse verdediging erg sterk. Nijmegen werd op 20 september bevrijd, maar bleef in de frontlinie liggen. Op 25 september 1944 stokte Operation Market Garden tijdens de verwoestende slag om Arnhem

Meer over de herdenkingen rond Operatie Market Garden
Overzicht Hotels

Hotels in Arnhem

Onderstaand zie je de hotels in een overzicht met daaronder korte informatie, wil je meer informatie over een hotel klik dan op de afbeelding of op de link. Ook kan je direct bij het hotel een boeking plaatsen.