Meest gezocht
Welkom in de gemeente Montferland!

Groen met karakter!

Groen, afwisselend en volop historie: zo kun je Montferland het beste typeren! Kleine dorpjes die verscholen liggen tussen heuvels, bossen en akkerland. In het middelpunt ligt het middeleeuwse stadje ’s-Heerenberg met zijn oude straatjes en een van de grootste kastelen van ons land, Kasteel Huis Bergh. Tijdens het jaarlijkse Mechteld ten Ham weekend kom je alles te weten over de vrouw uit de 17de eeuw die verdacht werd van hekserij en leer je alles over de rijke geschiedenis van het kasteel. Het grootste dorp Didam is vooral bekend als schuttersplaats en viert jaarlijks Didam op stelten. 

Vraag het de VVV

Contact met de VVV kan op deze manieren:

Icon Contact Twitter Neem contact op via Twitter

Icon Contact Facebook Neem contact op via Facebook

Icon Contact Bellen Liemers Bel 0900 - 11 22 3 44 (lokaal tarief) 

Icon Contact Kantoor Bezoek één van de VVV kantoren

Icon Contact Mail Stel je vraag via het contactformulier

Montferland, pure natuurbeleving!

Montferland is een bosrijk gebied met onder andere het 1.800 ha Bergherbos. Met een uitdagende mountainbikeroute met pittige beklimmingen en lekkere afdalingen van zo´n 26 km (bewegwijzerd) ontdek je het gebied. Het bosgebied kun je ook wandelend, fietsend of per paard leren kennen. Een aanrader voor wandelaars is de Montferlandse Toppen Wandelroute. In Montferland vind je een prachtig netwerk aan ruiterpaden en gastvrije accommodaties voor ruiter én paard. Alle men- en ruiterpaden zijn duidelijk gemarkeerd met knooppuntborden en de route bepaal je zelf. Van 10 t/m 25 juni vinden de NK Wielerweken plaats in Montferland. Naast de strijd om de nationale titel worden er nog veel meer activiteiten georganiseerd.

 

Ook de lekkerste streekproducten zijn in Montferland te vinden. Neem bijvoorbeeld eens deel aan een wijnproeverij. Bij De Elsenhof kun je gezellig picknicken tussen de rijk bezaaide bloemenvelden, waar vlinders, bijen en hommels af en aan vliegen. Je kunt er ook een kijkje nemen in de boerderij en meer over het boerenleven te weten komen. Vergeet niet naar huis te gaan met een overheerlijk streekproduct.

▼ Lekkerste streekproducten