Ravage – Spelenderwijs| Mode, kunst, design

Ravage – Spelenderwijs| Mode, kunst, design 19 september

Ravage, bestaande uit Clemens Rameckers (1949) en Arnold van Geuns (1949), studeerde in 1972 af aan de befaamde modeafdeling in Arnhem, nu bekend als ArtEZ Fashion Design Arnhem, onder leiding van Elly Lamaker. Nog altijd is de opleiding die Elly Lamaker in 1953 oprichtte, zowel binnen Nederland als in het buitenland, gerenommeerd. Met een lange lijst aan alumni zoals; Lidewij Edelkoort, Ravage, Piet Paris, Viktor & Rolf en Iris van Herpen die na het afstuderen een succesvolle beroepscarrière hebben opgebouwd.

Na het afstuderen in 1972 runde Ravage nog een aantal jaren de eerste Nederlandse Mode Galerie in Arnhem alvorens ze naar Parijs vertrokken. De Parijse dynamiek inspireerde het nog jonge Ravage en zorgde ervoor dat ze hun eigen signatuur en werkwijze konden ontwikkelen. Met tot gevolg dat ze een eigen plek in de wereld van de internationale mode, design en autonome kunst hebben verworven, maar vooral in de mode- en designwereld. In 1992 ontving Ravage de Grand Seigneur, de belangrijkste modeprijs in Nederland.

Na een carrière van ruim veertig jaar ziet Museum Arnhem reden voor een presentatie van dit veelzijdige oeuvre, dat niet eerder in de vorm van een overzichtstentoonstelling te zien is geweest. De presentatie is onderdeel van een reeks tentoonstellingen – zoals die over Piet Paris, Spijkers en Spijkers en ‘Alles behalve kleren’ over Nederlandse Modetijdschriften en Modefotografie – die Museum Arnhem maakt in samenwerking met Stichting Modekern. RAVAGE. Spelenderwijs | mode, kunst, design is zodoende niet alleen een multidisciplinair overzicht van veertig jaar ongebreideld levenswerk, maar benadrukt ook het belang van dit Nederlands mode-erfgoed.

Ravage. Spelenderwijs | kunst, mode, design is onderdeel van Modekern en mede mogelijk gemaakt door: BankGiro Loterij, Gemeente Arnhem, Vereniging Vrienden Museum Arnhem, Fonds 21, Mondriaanfonds en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Adres
Fashion & Design Festival Arnhem: Ravage – Spelenderwijs| Mode, kunst, design Utrechtseweg 87 6812 AA ARNHEM Route plannen

periode 27-05-2017 t/m 29-10-2017
dinsdag de hele dag