Meest gezocht
’n Dijk van ’n landschap

Welkom in de Betuwe

Een Dijk van ’n landschap

De Betuwe is perfect voor de natuurliefhebbers door de prachtige landschappen, doorkruist door rivieren en talloze fleurige fruitgaarden. Vriendelijkheid en een goede sfeer staan in deze regio centraal. Het gebied heeft een rijke geschiedenis want in de eerste vier eeuwen van onze jaartelling werd het gebied ten zuiden van de rijn bevolkt door Romeinen en Bataven. Net zoals de Over-Betuwe. Dit gebied maakte deel uit van de Limes, de grenszone van het Romeinse Rijk die in onze streken de loop van de Rijn volgt. De plek waar nu Elst ligt, was voor de Romeinen heel belangrijk: ze bouwden hier twee grote tempels, dicht bij elkaar. Helaas is er van de restanten nog maar heel weinig zichtbaar in de Betuwe.

Pittoresk
De pittoreske dorpen zijn zeer leuk om een keer te bezoeken vanwege  de leuke winkeltjes en de bijzondere accommodaties. Je vindt hier tal van leuke Bed & Breakfasts in authentieke boerderijen gelegen in een rustige en mooie omgeving. Een perfecte dag in de Betuwe begint al wanneer je wakker wordt in de vrije natuur.

Fleurige fruitgaarden
De Betuwe is vooral bekend van de fleurige fruitgaarden en is dan ook zeker een bezoekje waard. Boomgaarden met peren, appels en kersen wisselen elkaar af. Vooral in het voorjaar, wanneer de bloesem aan de boom zit, is het mooi om een dagje naar de fruitgaarden te gaan. Het is dan prachtig wandelen en fietsen in de Betuwe. In het najaar zie je de ‘plukkers’ in actie, die dan het rijpe fruit aan het plukken zijn.

De Linge
Wanneer je een bezoek brengt aan de Betuwe kom je ongetwijfeld een keer langs of over de Linge, de langste rivier van Nederland. Er zijn geen grote doorgaande schepen maar je ziet wel schitterende boerderijen, weelderige boomgaarden, oude molens en kerkjes en schattige dorpjes. En vestingstadjes met gezellige terrasjes aan het water, grazend vee en dieren die je in Nederland niet zou verwachten! Perfect voor een mooie fietstocht of een fijne wandeling.

De romeinen terug in Overbetuwe
In de eerste vier eeuwen van onze jaartelling werd het gebied ten zuiden van de Rijn bevolkt. Dit gebied maakte deel uit van de Limes, de grenszone van het Romeinse Rijk die in onze streken de loop van de Rijn volgt. De plek waar nu Elst ligt, was voor de Romeinen heel belangrijk: ze bouwden hier twee grote tempels dicht bij elkaar. Helaas is er van de restanten nog maar heel weinig zichtbaar in de Betuwe. Maar gelukkig is er een idee ontstaan om met een koekje de Romeinen te promoten en tevens een leuk relatiegeschenk te ontwikkelen. Chefkok Rich Noonan heeft een koekje ontwikkeld, het Overbetuws Romeintje, naar een oud romeins recept op basis van streekproducten uit de Overbetuwe. Een puur, eerlijk, origineel en exclusief streekproduct. 

Vraag het de VVV

Contact met de VVV kan op deze manieren:

Icon Contact Twitter Neem contact op via Twitter

Icon Contact Facebook Neem contact op via Facebook

Icon Contact Bellen Liemers Bel 0900 - 11 22 3 44 (lokaal tarief)

Icon Contact Kantoor Bezoek één van de VVV kantoren

Icon Contact Mail Stel je vraag via het contactformulier

Gemeente in de Betuwe
Social Wall