• Burgers' Zoo

  Burgers' Zoo
 • Leuk voor het hele gezin!

  Leuk voor het hele gezin!
 • Ontdek het dierenrijk in Burgers' Zoo

  Ontdek het dierenrijk in Burgers' Zoo

Burgers’ Zoo

Ga eens op wereldreis in Burgers’ Zoo! Het park waar u één bent met de natuur. Bent u klaar voor een avontuurlijke expeditie? U gaat namelijk op reis door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld! Niet alleen trekt u door het tropisch regenwoud, de rotswoestijn van Arizona en de savanne van Oost-Afrika, maar ook maakt u op indringende wijze kennis met het tropisch koraalrif en het oerwoud van Maleisië.

Park
U wandelt tussen de bomen in een parkachtig heuvellandschap en ontmoet allerlei diersoorten die tot de publiekslievelingen worden gerekend. De Aziatische olifanten, panters, pinguïns, flamingo’s of stokstaartjes wilt u zeker niet missen. Een bezoek aan de gorillagroep vol speels jong leven en de aangrenzende chimpanseekolonie is zeker een aanrader!

Safari
Via een houten wandelbrug ontdekt u het karakteristieke ‘wildlife’ van de savanne van Oost-Afrika: breedlipneushoorns, giraffes, zebra’s en antilopen. Alle soorten planteneters in dit ecosysteem volgen hun eigen strategie om genoeg groenvoer binnen te krijgen. Cheeta’s en leeuwen vindt u ook in de Safari, maar wel in hun eigen verblijven! U bekijkt deze indrukwekkende roofdieren door grote glaswanden in de observatiehutten.

Desert
De reis heeft u in de rotswoestijn van Arizona gebracht. Afhankelijk van het seizoen kan het hier gloeiend heet, dan wel ijzig koud zijn. U komt er een heel afwisselende flora en fauna in een verrassend veelzijdig landschap tegen. Dit is bijvoorbeeld het natuurlijk leefgebied van dikhoornschapen, pekari’s, rode lynxen, kalkoengieren en ratelslangen. De verzameling dier- en plantensoorten in de Desert is uniek in dierentuinen!

Rimba
In de Rimba maakt u kennis met dieren uit de bosgebieden van Zuidoost-Azië. Deze regio staat bekend om de uitzonderlijke rijkdom aan diersoorten, zoals bijvoorbeeld tijgers, gibbons, pythons en beren. Maar ook komt u oog in oog te staan met prachtige hertensoorten, runderen en varanen. In veel gevallen bewonen meerdere diersoorten samen één verblijf.

Bush
In de Bush ervaart u de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud. De vochtige hitte, dichte plantengroei, geuren en geluiden laten u even met de ogen knipperen. Al snel merkt u dat er overal om u heen dieren in alle vrijheid leven! Als een ware ontdekkingsreiziger ontrafelt u de geheimen van deze wereld en spot u met wat geluk zeekoeien, aardvarkens, capybara’s, vogels, leguanen en vliegende honden.

Ocean
U gaat te water! Met een denkbeeldig duikpak aan verlaat u een tropisch strand en verkent u de lagune. Honderden kleurrijke vissen heten u welkom. Iets dieper stuit u op een reusachtig levend koraalrif. Plotseling kijkt u in de diepte van de onmetelijke oceaan waar haaien even snel opduiken als ze weer verdwijnen! Eenmaal bij de rotskust glijden adelaarsroggen en pijlstaartroggen vlak boven uw hoofd sierlijk door het water.

Contactinformatie

Adres
Koninklijke Burgers’ Zoo Antoon van Hooffplein 1 6816 SH ARNHEM Route plannen
Telefoon
026 445 0373

Buiten het winterseizoen (november tot en met februari) iedere dag geopend tot 18:00 uur.

maandag 09:00 - 17:00
dinsdag 09:00 - 17:00
woensdag 09:00 - 17:00
donderdag 09:00 - 17:00
vrijdag 09:00 - 17:00
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag 09:00 - 17:00
 • vanaf €49,50

  Afrikaans Braaibuffet met Potjies

  ARNHEM

  Heeft u iets te vieren of wilt u na uw vergadering genieten van een bijzonder diner in een unieke omgeving? Burgers' Zoo biedt volop de gelegenheid om uw gasten en uzelf op een originele en verrassende wijze te ontvangen. De Afrikaanse dinerarrangementen spelen zich af in het met Afrikaanse tinten ingerichte Safari Restaurant en biedt gerechten uit de Afrikaanse keuken. Wat dacht u van een steak grillen op de Afrikaanse Braai?

  Lees meer;
 • vanaf €39,95

  Tropisch dagje Burgers' Zoo

  ARNHEM

  Voor een compleet dagje uit in de tropen hebben wij zorgvuldig een mooi arrangement samengesteld. Als een ware ontdekkingsreiziger gaat u op avontuur in de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud. Al snel merkt u dat er overal om u heen dieren in alle vrijheid leven!

  Lees meer;
 • Historische buitenplaatsen Veluwezoom oost

  De fietsroute leidt langs een groot aantal prachtige landgoederen en historische buitenplaatsen op de Veluwezoom.

  Bekijk route

Contactinformatie

Adres
Koninklijke Burgers’ Zoo Antoon van Hooffplein 1 6816 SH ARNHEM Route plannen
Telefoon
026 445 0373