• Kijk uit op de Rijn vanaf de Europakade

  Kijk uit op de Rijn vanaf de Europakade
 • Genieten aan of op het water!

  Genieten aan of op het water!
 • Ontdek de natuur in Rijnwaarden

  Ontdek de natuur in Rijnwaarden
 • Geniet in het prachtige Tolkamer

  Geniet in het prachtige Tolkamer
Meest gezocht
Welkom in Rijnwaarden

Welkom in Rijnwaarden

De gemeente Rijnwaarden, gelegen op het punt waar de Rijn ons land binnenkomt, is een prachtige omgeving. De gemeente bestaat uit de dorpen Herwen, Aerdt, Tolkamer, Spijk,  Lobith, Pannerden en Tuindorp. 'Het Gelders Eiland' wordt in het zuiden begrensd door de Rijn en in het noorden door de Oude Waal.

De gemeente nodigt je uit om te genieten van de prachtige omgeving en natuur. In de dorpen vind je leuke winkels en gezellige terrassen. De omgeving is actief te ontdekken met een leuke fietsroute door de dorpen of door de Gelderse Poort. Ook kun je tijdens de fietsroute genieten van bijzondere monumentale bouwwerken.

De gemeente Rijnwaarden is een veelzijdige en verrassende gemeente gelegen in een prachtige omgeving. Je kunt hier genieten van het water, de Gelderse Poort en ’t Gelders Eiland. De omgeving kun je actief op de fiets of ter voet ontdekken. Naast de natuur biedt de gemeente Rijnwaarden ook historie en cultuur. Zo kun je de route ‘Van waarde in Rijnwaarden’ volgen, die je langs monumentale bouwwerken brengt.

De dorpen in de gemeente nodigen je uit om heerlijk tot rust te komen langs het water. In Tolkamer kun je gezellig eten en drinken op het terras terwijl je uit kijkt op het prachtige water. Voor de kampeerliefhebbers is Rijnwaarde n de perfecte plek! Er zijn veel kampeer mogelijkheden in de gemeente omringd met de mooiste natuur.

De Gelderse Poort is een uniek voorbeeldgebied dat laat zien hoe rijk aan flora en fauna een vrijwel aaneengesloten natuurgebied van vele duizenden hectaren kan zijn. Het spreekt voor zich dat het dus een mooi gebied is voor fietsen wandelliefhebbers. Steeds meer fiets- en wandelpaden ontsluiten de regio. Toeristen, wandelend of fietsend, zijn zeer welkom in deze regio. Maar met respect voor de natuur en haar bewoners. Bijvoorbeeld voor de tienduizenden kol- en rietganzen die in dit waterrijke gebied komen overwinteren. Het beeld van deze ganzen geeft de uiterwaarden in deze tijd van het jaar vanzelfsprekend een heel bijzondere aanblik. Het loont zeer zeker de moeite deze wintergasten eens nader te bekijken want de hele dag zijn ze in beweging tussen hun slaap- en drinkplaatsen en hun voedselterreinen. De grotere plassen worden gebruikt als slaapplaatsen. Je vindt de ganzen langs de Kaliwaal bij Kekerdom en de Gendtsewaard. Eind februari zijn deze intergasten weer vertrokken. Overigens zijn er het hele jaar door voor de echte vogelliefhebbers voldoende bijzondere vogels te spotten.

Vraag het de VVV

Contact met de VVV kan op deze manieren:

Icon Contact Twitter Neem contact op via Twitter

Icon Contact Facebook Neem contact op via Facebook

Icon Contact Bellen Liemers Bel 0900 - 11 22 3 44 (lokaal tarief)

Icon Contact Kantoor Bezoek Toeristisch Informatiecentrum Rijnwaarden

Icon Contact Mail Stel je vraag via het contactformulier

Veelzijdig Rijnwaarden

Actief

Natuur

Gastvrij