• Geniet van de prachtige natuur

    Geniet van de prachtige natuur
  • Bezoek het centrum van Westervoort

    Bezoek het centrum van Westervoort
  • Ontdek de geschiedenis in Westervoort

    Ontdek de geschiedenis in Westervoort
Meest gezocht
Welkom in Westervoort

Welkom in Westervoort

Wie Westervoort bezoekt komt terecht in een stukje Nederland op de splitsing van Rijn en IJssel, heel bijzonder! Het landschap tussen die twee rivieren is overweldigend mooi met haar uiterwaarden. Houd je van fietsen? Een overtocht over de Rijn of IJssel is een geliefd onderdeel van prachtige fietstochten rondom Westervoort.

Naast het maken van een mooie fietstocht kun je zomers een heerlijke duik nemen in recreatieplas De Waaij of gaan wandelen in de uiterwaarden. Westervoort is zeer veelzijdig. Je vindt er historie, natuur en een gezellig dorpscentrum waar je leuk kunt winkelen. Wat veel mensen niet weten is dat Westervoort rijk is aan historie. Het dorp speelde een belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog.. Kortom: Je kunt veel kanten op in deze gemeente!

Natuurgebieden en parken
In en rondom Westervoort liggen prachtige (natuur)gebieden. Je kunt hier heerlijk fietsen en wandelen in de uiterwaarden. De Hondsbroeksche Pleij ligt bijvoorbeeld precies bij de IJsselkop: het punt waar Rijn en IJssel splitsen. Je kunt hier heerlijk fietsen en wandelen in de uiterwaarden en bovendien is het ook een bijzonder gebied. De Hondsbroeksche Pleij is één van de ruim 30 plaatsen in het rivierengebied waar er meer ruimte wordt gecreëerd voor de rivier. Bij de Hondsbroeksche Pleij in Westervoort vind je de hoogwatervoorziening. Deze zorgt ervoor dat het rivierwater bij extreem hoogwater, een speciale geul instroomt.  

Er zijn ook veel parken in Westervoort, waar je kunt genieten van de natuur, maar ook fijn kunt recreëren. Opvallend in park Emmerik is het gebruik van de vele natuurlijke materialen. Alle speeltoestellen en bankjes zijn van hout gemaakt. Ook de knuppelbrug die het park met de naastgelegen sporthal verbindt, kent ruwhouten palen als liggers.

Westervoort in beweging
Jaarlijks vindt in Westervoort in augustus (in het laatste weekend van de schoolvakantie) een driedaags evenement plaats genaamd Westervoort in Beweging. Deze dagen staan in het teken van rommelmarkten, braderie en de truckersrun voor gehandicapten. Daarnaast zijn er ook sportieve activiteiten zoals voetvolley, darts, beachvolleybal en evenementen met motoren. Voor inwoners van Westervoort en omgeving ook altijd een mooie gelegenheid om vakantieverhalen uit te wisselen.

Je kunt in Westervoort genieten in het gezellige dorpscentrum waar je heerlijk een drankje kunt doen op de knusse en sfeervolle terrasjes. Er vinden jaarlijks leuke evenementen plaats voor jong en oud. De kermis in het najaar is altijd gezellig en zeker een bezoekje waard. Je kunt lekker gek doen tijdens vier dagen carnaval in het voorjaar.

Historie in Westervoort
Westervoort ademt geschiedenis. Vanwege de Tweede Wereldoorlog en de IJsselbrug die in die tijd werd opgeblazen. Maar ook vanwege enkele fraaie gebouwen. Een van de oudste gebouwen is Huize Vredenburg, in de volksmond ‘het kasteeltje’ genoemd. Het wordt geregeld gebruikt voor tentoonstellingen.

Vraag het de VVV

Contact met de VVV kan op deze manieren:

Icon Contact Twitter Neem contact op via Twitter

Icon Contact Facebook Neem contact op via Facebook

Icon Contact Bellen Liemers Bel 0900 - 11 22 3 44 (lokaal tarief)

Icon Contact Kantoor Bezoek één van de VVV kantoren

Icon Contact Mail Stel je vraag via het contactformulier

Oorlogstoerisme: Troepenopbouw Westervoort

Oorlogstoerisme: Troepenopbouw Westervoort

Bij de bevrijding van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft Westervoort een belangrijke rol gespeeld. In maart 1945 staken de geallieerden op verschillende plaatsen in Duitsland de Rijn over, richting Berlijn. Maar Britse en Canadese eenheden maakten een bocht terug naar Nederland. Bij Westervoort verzamelde zich een enorme troepenmacht. Hier werd de IJssel overgestoken richting Arnhem en van daaruit werd de Veluwe bevrijd. . In de uiterwaarden, die per fiets goed bereikbaar zijn, vind je nog monumentjes van deze oorlogsactiviteiten.

Lees het volledige verhaal over de troepenopbouw Westervoort.