Meest gezocht
Welkom in Zevenaar

Welkom in Zevenaar

De Liemers helemaal goed!

De gemeente Zevenaar bestaat uit de stad  Zevenaar, de dorpen Babberich, Angerlo, Rijnwaarden, Giesbeek en Lathum en de buurtschappen Oud-Zevenaar en Ooy. Zevenaar is het bruisende hart van de Liemers en grenst aan het Nationaal Landschap de Gelderse Poort en natuurreservaat de Oude Rijnstrangen. In het gebied is voldoende te ontdekken voor natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars.

Zevenaar is de grootste stad in de regio de Liemers en heeft niet alleen een gezellig centrum, ook worden er jaarlijks diverse evenementen georganiseerd. Cultuursnuivers kunnen hier hun hart ophalen want in Zevenaar staan veel historische gebouwen die zeker een  bezoek waard zijn. Wil je zelf een steen bakken, dat kan bij de Panoven in Zevenaar.

De gemeente heeft een rijke geschiedenis en dat zie je overal terug. Je vindt veel historische panden en monumenten die je terug nemen in de tijd. Er zijn mooie routes uitgezet om bezoekers optimaal te laten genieten van de historie en natuur. Zo kun je de gemeente actief ontdekken op de fiets of ter voet. Na een wandel- of fietstocht kun je heerlijk nagenieten op een terrasje in het gezellige centrum van de stad Zevenaar.

Naast een rijke geschiedenis vind je ook veel natuur in de gemeente. Je kunt genieten van het water bij recreatiegebied de Rhederlaag in Giesbeek of bij recreatieplas de Breuly. Het gebied Rhederlaag biedt een perfecte plek voor zonaanbidders en watersportliefhebbers. Je vindt hier ook prachtige stranden waar je heerlijk tot rust kan komen. In Zevenaar kun je ook genieten van dijken, uiterwaarden en parkjes.

Rijnwaarden, gelegen op het punt waar de Rijn ons land binnenkomt, is een prachtige omgeving. De gemeente bestaat uit de dorpen Herwen, Aerdt, Tolkamer, Spijk,  Lobith, Pannerden en Tuindorp. 'Het Gelders Eiland' wordt in het zuiden begrensd door de Rijn en in het noorden door de Oude Waal.

De omgeving is rijk aan de lekkerste streekproducten. Je kunt van alles vinden in de gemeente. Van fruit en groenten tot leuke bak mixen. Een leuke manier om alle streekproducten te ontdekken is via de Tour Culinair de Liemers, een jaarlijks terugkerend fietsevenement. De fietsroute laat deelnemers kennismaken met culinaire locaties in de Liemers.

 

▼ Lees meer over Zevenaar

Vraag het de VVV

Contact met de VVV kan op deze manieren:

Icon Contact Twitter Neem contact op via Twitter

Icon Contact Facebook Neem contact op via Facebook

Icon Contact Bellen Liemers Bel 0900 - 11 22 3 44 (lokaal tarief)

Icon Contact Kantoor Bezoek één van de VVV kantoren

Icon Contact Mail Stel je vraag via het contactformulier

De Liemers helemaal goed!