Welkom in de Gelderse streken!

Gelderland levert je mooie streken

Kom genieten van de mooiste tijd van het jaar in de Gelderse streken. De winter is dé periode om de Gelderse streken al wandelend te leren kennen. Het landschap verandert, van het goud van de herfst naar een natuur in winterslaap. Maar net dat maakt het uniek; de rust, de openheid, verlaten wegen en sprookjesachtige taferelen. Kortom: blijf niet bij de kachel zitten, maar ga erop uit in de Gelderse streken.

Aantrekkelijke winkelsteden, attracties, culinaire en culturele hoogstandjes en een modern aanbod aan accommodaties. Voor een dagje weg of korte vakantie in eigen land, ben je in de vier Gelderse streken, de Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek, aan het juiste adres!

Jong of oud, alleen of met het hele gezin, verveling komt niet voor in de Gelderse streken. Gezelligheid en genieten, inspanning of ontspanning? De Gelderse streken staan voor je klaar! Aan attracties geen gebrek of het gaat om een rustige of actieve attractie, binnen of buiten, met of zonder kinderen, in de Gelderse streken is er voor iedereen wat te beleven! Van speelparadijs tot museum en van dierentuin tot kasteel of landgoed. In de Gelderse streken worden vele evenementen georganiseerd en kun je prachtige tentoonstellingen bezichtigen. Kijk op de website van Gelderse streken voor een uitgebreid overzicht!

Eten, drinken en uitgaan. Dat is waar je de ware identiteit van elke Gelderse streek terug vindt. Elke Gelderse streek is uniek en dat proef je! De culinaire gerechten, heerlijke wijnen en gezellige kroegjes bieden jou een fantastische avond uit! Aan het einde van een actieve dag wil je maar een ding en dat is natuurlijk lekker slapen, zodat je er de volgende dag weer helemaal uitgerust tegenaan kunt. En dat kan, want de Gelderse streken hebben tal van prachtige en gezellige accommodaties.

Media

Het is winter!

Media

Winter in de Gelderse streken

Gelderland is dé wandel- en fietsprovincie nr 1. En staat bekend om haar natuur én gastvrijheid. Maar de vier Gelderse streken hebben nog veel meer te bieden!

Trek er een dag op uit en geniet van de prachtige natuur, fiets over kronkelende dijken met uitzicht over uitgestrekte uiterwaarden of ga op zoek naar de wilde ganzen die in de Gelderse Poort overwinteren. Beleef de winters van vroeger en ga schaatsen in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem... of als het hard genoeg vriest op natuurijs! Daarna genieten van warme chocomel met slagroom, een heerlijke stamppot of erwtensoep in een gezellig café of restaurant. Blijf je liever binnen? Bezoek dan een interessant (doe)museum of ga lekker relaxen in een wellness.

Winter in de regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen
Trek je schoenen aan, haal een frisse neus en wandel in de prachtige natuurrijke omgeving met bossen, parken, dijken en heide. Ga lekker struinen langs rivieren en ontdek de wilde ganzen die in de Gelderse Poort overwinteren.

Regio Arnhem Nijmegen... Een zeer veelzijdige regio. Met bruisende steden en gezellige dorpen, met grote evenementen, leuke activiteiten en uitgestrekte natuur. Lees meer

Winters genieten op de Veluwe

Ga deze winter op avontuur op de Veluwe! Overdag herten en wilde zwijnen spotten met de ranger en genieten van de prachtige bossen. En daarna heerlijk overnachten in een hotel of bungalow midden in de natuur.

Rust, ruimte, stuifzand, prachtige bossen, wildsporen, uitgestrekte heidevelden, schaapskuddes, bijzondere flora en fauna maar ook culinaire hoogstandjes, sfeervolle dorpen, attracties en wellness. Waar dit alles te vinden is? Op de Veluwe! Lees meer

Winter in Rivierenland
In Rivierenland ben je tijdens de gezellige winterdagen aan het juiste adres. Bezoek prachtige evenementen, maak een mooie winterwandeling of geniet van de lekkerste streekproducten in een gezellig restaurant.

Rivierenland heeft veel te bieden: vele pittoreske dorpjes, gezellige winkelsteden en een breed aanbod van restaurants, musea, kunst en cultuur, sport en recreatie. Rivierenland is voor alle leeftijden veelzijdig en inspirerend. Elke streek heeft zijn eigen geschiedenis, met opmerkelijke gewoonten en gebruiken, typische streekrecepten en grappige taalvondsten. Lees meer

Winterwandelen in de Achterhoek
In de Achterhoek kun je ontzettend mooi wandelen. Je vindt er een scala aan prachtige bewegwijzerde wandelroutes. Gezellige middeleeuwse stadjes waar je, al dwalend door de smalle straatjes, de historie nog voelt. Eindeloze boswandelingen door een prachtig heuvelachtig landschap. Mijmeren langs de waterkant van éen van de rustgevende riviertjes. Gezellige restaurants waar de lekkerste streekproducten op het menu staan. Lees meer