Meest gezocht
Welkom in Heumen

Welkom in Heumen

LogoheumenHet goede van het land

“Ervaren” is het sleutelwoord in Heumen. Even het verstand op nul zetten en genieten van alles wat de mooie omgeving te bieden heeft. Weg uit de dagelijkse drukte en terugschakelen naar een lagere versnelling. Heumen is de ideale streek voor een dagtripje, weekend of vakantie met het gezin, je partner, een groep vrienden of de sportvereniging. Dankzij de vele mogelijkheden, zowel binnen als buiten, beleef je hier een onvergetelijke tijd.

Heumen is een groene en landelijke gemeente langs de Maas, pal ten zuiden van Nijmegen en grenzend aan zowel Brabant als Limburg. Van de vier kernen hebben Nederasselt, Overasselt en Heumen hun oorspronkelijke karakter grotendeels behouden. De grootste kern Malden is uitgegroeid tot een eigentijds woongebied met vele voorzieningen. Dat de bewoning van dit gebied van al veel eerder dateert blijkt uit de resten van een Romeinse wachttoren in het bosgebied Heumensoord, waarvan de contouren nog zichtbaar zijn.

Verblijven in één van de dorpen (Malden, Heumen, Overasselt en Nederasselt) betekent natuur bij de hand en uitgaansleven op fietsafstand. De natuur is zeer gevarieerd: de uiterwaarden langs de Maas, de Overasseltse Vennen en Heumensoord in Malden dat naadloos overgaat in het heuvellandschap rond Groesbeek.

Je vindt er schilderachtige vennen, uiterwaarden en bossen. In combinatie met uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden en talrijke ruiterpaden is Heumen bij uitstek geschikt voor de rustzoeker. Met de kinderen is het erg leuk om het Maisdoolhof Malden te bezoeken.

Vraag het de VVV

Contact met de VVV kan op deze manieren:

Icon Contact Twitter Neem contact op via Twitter

Icon Contact Facebook Neem contact op via Facebook

Icon Contact Bellen Liemers Bel 0900 - 11 22 3 44 (lokaal tarief)

Icon Contact Kantoor Bezoek Recreatiecentrum Heumens Bos 

Icon Contact Mail Stel je vraag via het contactformulier

Het goede van het land
Social Wall