Meest gezocht
Welkom in Lingewaard

Welkom in Lingewaard

Lingewaard... Is een bezoek meer dan waard!

Lingewaard is een gemeente met acht woonkernen en is landelijk gelegen tussen Arnhem en Nijmegen in het natuurgebied de Gelderse Poort. Lingewaard biedt een goede uitvalsbasis voor fietstochten over dijken en wandelen door uiterwaarden langs Waal, Neder-Rijn en Pannerdensch Kanaal met kans op het zien van kuddes Rode Geuzen en Konikpaarden.

Lingewaard is de eerste doorkomstgemeente tijdens de Nijmeegse Wandelvierdaagse en is bekend vanwege het middeleeuws kasteel Doornenburg en Fort Pannerden. Omgeven door uitgestrekte weilanden en op korte afstand gelegen van de Linge, waarlangs een 7 km lang fietspad ligt dat het rustieke landschap doorsnijdt. Via veerponten is deze gemeente goed bereikbaar. Zin om langer te blijven? Lingewaard heeft talloze goede campings, gezellige bed & breakfast mogelijkheden en veelzijdige eetgelegenheden.

Lingewaard ligt tussen rivieren, stuwwallen en steden. Van oorsprong woonden er alleen mensen op de hoger gelegen oeverwallen, maar na de bedijking van de rivieren verplaatste bewoning zich ook naar lager gelegen gebieden. Van oudsher riviergebonden bedrijvigheid zijn steenfabrieken en scheepswerven. In de uiterwaarden wordt al eeuwen lang klei gewonnen voor de steenfabricage; ook vindt daar nog steeds ontgronding plaats, maar dan in combinatie met natuurontwikkeling en rivierverruiming. 

Evenementen
Lingewaard is bekend om zijn kunstgalerieën, museum Hof van Hessen, tuinbouwmuseum De Hofstèèj, natuur- en educatiecentrum Het Dijkmagazijn, Fort Pannerden, Gildenkapel en de gilden- en schuttersfeesten, Bemmelse Ponymarkt, Dweildag en Kortebaandraverij, Gendtse Kersenfeesten, Huissense Dag, Huissense Umdracht, bloemen- en boekenmarkt. 

▼ Lees meer over Lingewaard

Vraag het de VVV

Contact met de VVV kan op deze manieren:

Icon Contact Twitter Neem contact op via Twitter

Icon Contact Facebook Neem contact op via Facebook

Icon Contact Bellen Liemers Bel 0900 - 11 22 3 44 (lokaal tarief)

Icon Contact Kantoor Bezoek VVV Lingewaard

Icon Contact Mail Stel je vraag via het contactformulier