Gastvrij Berg en Dal

Gastvrij Berg en Dal

In de gemeente, met haar uitgestrekte landschap en prachtige natuurgebieden verblijf je graag wat langer dan een paar uur. Want door de hele gemeente zijn er vele leuke dingen te doen en te zien. Om optimaal te kunnen genieten van alle leuke dingen die de omgeving biedt, boek je gewoon een overnachting. Je kunt kiezen voor een gezellige camping in de polder of je gaat lekker logeren bij de boer. Wat te denken van een Bed & Breakfast in een fraaie terpboerderij. Je kunt er ook voor kiezen om een gezellig familiehotel te boeken, keuze genoeg.

Ook ben je natuurlijk van harte welkom in de verschillende restaurants in de gemeente. De culinaire fijnproever kan hier zeker een smaakvolle avond beleven! Lekker eten in een ongedwongen sfeer en genieten van heerlijke vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Er zijn ook genoeg adresjes om even gezellig een terrasje te pakken en te genieten van een kopje koffie met een lekker stuk taart of een drankje met een lekker hapje.

Musea
De gemeente is rijk aan mooie musea zo kun je een bezoek brengen aan het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, het museum geeft jong en oud wijze inzicht in de luchthandelingen in Groesbeeks grondgebied. Ook de gevechtshandelingen tussen geallieerden en Duitsers komen aan  bod. Afrika ontdekken op korte afstand? Dat kan bij het Afrika Museum. Met mooie tentoonstellingen en activiteiten beleven jong en oud de rijkdom van de Afrikaanse kunst en culturen. Ook leuk om een keer te bezoeken is het Museumpark Orientalis waaronder je een joods dorp uit het begin van de jaartelling, een geboortegrot, de Hidden Garden, een oosterse karavanserai, een tentenkamp van de Bedoeïen, een vissersdorp en een stadsstraat met huizen uit de Egyptische, Griekse en Romeinse cultuur kunt bezichtigen. Beelden van vroeger voor vandaag.

Nog meer om van te genieten
Groesbeek biedt ook een gevarieerd palet aan vertier zoals Amusementspark Tivoli en het overdekte Zwembad De Lubert. En met de prachtig aangelegde Golfbaan Het Rijk van Nijmegen heeft Groesbeek met 45 holes één van de hoogst gewaardeerde golfbanen van Nederland.

De Grenzland-Draisine die op de stilgelegde treinlijn tussen Groesbeek, Kranenburg en Kleef ligt biedt een net iets andere fietservaring die jong en oud veel plezier bezorgt. Omdat sturen niet nodig is kun je ongehinderd genieten van het Nederrijn Landschap.