Actief in Beuningen

Actief in Beuningen

Houd je van een beetje actie? Dan hoef je je in Beuningen ook zeker niet te vervelen! Of je nu graag fietst, wandelt of op skeelers de omgeving wilt verkennen, het kan allemaal. Er zijn tal van gevarieerde routes beschikbaar die je langs de mooiste en leukste plekjes in de omgeving voeren. 
Ben je een liefhebber van wandelen door de wildernis? Maak dan een struintocht langs de mooiste plekken van de Beuningse uiterwaarden. Het Dijkmagazijn organiseert excursies, struintochten en workshops.

Op het recreatieterrein de Groene Heuvels kun je terecht om heerlijk te genieten van de zon, je kunt hier ook surfen en zwemmen. Voor duikers is de Groene Heuvels een echt onderwaterparadijs, vanwege de grote diepte en de helderheid van het water. Kijk voor meer informatie op www.leisurelands.nl Je heerlijk uitleven kan ook bij de Paintball Boerderij, waar de verfkogels om je oren vliegen.

Fiets- en wandelroutes

Land van Maas en Waalroute
Lekker fietsen in Beuningen? Kijk op lekkerfietsen.nl en stel aan de hand van het knooppuntennetwerk een route samen! Hier kun je ook leuke themaroutes downloaden zoals de Land van Maas en Waalroute. Tijdens deze route kom je door vier verschillende landschappen. Je fietst door een open landschap met veel grasland, een langgerekte rivierduin, een oeverwallandschap waar van oudsher bewoning geconcentreerd is en het uiterwaardenlandschap met fraai uitzicht over de Waal. 

Struinen
Maak een avontuurlijke tocht in de uiterwaarden van Beuningen en kom oog in oog te staan met de vele verborgen gezichten in de zogenaamde ‘nieuwe natuur’. Download voordat je gaat struinen de Abellife struinapp en ontdek het gebied! De Abellife struinapp is gratis beschikbaar in de AppStore (Apple) en de Google Play Store (Android). De struinroutes vind je in de shop onder het kopje gratis. Kijk voor meer informatie op geldersestreken.nl/rivieren

Ronde Rondeelpad
Ten zuiden van Ewijk en Beuningen start het Rondje Rondeelpad van ongeveer 4 kilometer lang. Het startpunt van deze route heeft zijn naam te danken aan de Rondeelstal te Ewijk, die gevestigd is op de Keizershoeve. Een rondeelstal is een ronde stal waarin legkippen veel ruimte hebben en die tegemoet komt aan alle natuurlijke behoeftes van de kip. Als wandelaar kun je een bezoek brengen aan de bezoekerstunnel, zodat je met eigen ogen kunt zien hoe de kippen in het rondeel leven. Kijk voor meer informatie op gelderlandwaterkant.nl

Fiets- en voetveer
In de zomer vaart er dagelijks een fiets- en voetveer tussen Beuningen en Slijk-Ewijk. Fiets- en voetveer ‘H4 - de Weerder' verbindt de twee oevers van de gemeenten Overbetuwe en Beuningen. Zo kun je een heerlijk rondje uiterwaarden fietsen of wandelen.