Cultuur & Historie in Druten

Cultuur & Historie in Druten

Naast een prachtige natuur zijn er ook diverse historische bezienswaardigheden te vinden in Druten. Zo is er bijvoorbeeld Het Ambtshuis waar vanuit men vroeger de streek bestuurde en recht sprak. Ook heeft hier een tijdje het gemeentehuis van Druten in gezeten. Tegenover dit Ambtshuis vind je het Boldershofcomplex, dat vroeger een instelling was ter verzorging van ‘zwakbegaafde meisjes’.

Fietsroute: Cultuurhistorie in het Land van Maas en Waal
In de gids “Cultuurhistorie in het Land van Maas en Waal” zijn twee bijzondere fietsroutes te vinden. Eén route start in Druten op de kruising van de Waalbandijk en Veerdam. Het is een fietsroute van ongeveer 40 kilometer die je langs bijzondere locaties leidt. Zo kom je bijvoorbeeld langs Het Ambtshuis, het Boldershofcomplex en de Oude Toren op Het Hoog. Het boekje is verkrijgbaar bij het VVV agentschap in d'n Bogerd of hier te downloaden. Er is bovendien een digitale versie van de routes. Die is geplaatst in de route-app Spannende Geschiedenis, onderdeel van ‘Beleef Routes’. Bekijk hier de fietsoutes in het Land van Maas en Waal.

Theater
Voor een gezellige avond uit moet je in het Agora theater in Druten zijn. Vele theatergezelschappen en muzikanten staan hier ieder weekend op de planken om jou een onvergetelijke avond uit te bezorgen.