• Geniet van de mooie natuur in Druten

    Geniet van de mooie natuur in Druten
Natuur en actief

Natuur en actief in Druten

Wanneer je van een actief dagje uit houdt, kun je je hart ophalen in de gemeente Druten. De dijken langs de rivier nodigen je uit voor een mooie wandeling of fietstocht. Loop bijvoorbeeld eens één van de Boerenwandelpaden waarbij je wandelt door het boerenland van het Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal.

Fietsroute: Cultuurhistorie in het Land van Maas en Waal
In de gids “Cultuurhistorie in het Land van Maas en Waal” zijn twee bijzondere fietsroutes te vinden. Eén route start in Druten op de kruising van de Waalbandijk en Veerdam. Het is een fietsroute van ongeveer 40 kilometer die je langs bijzondere locaties leidt. Zo kom je bijvoorbeeld langs Het Ambtshuis, het Boldershofcomplex en de Oude Toren op Het Hoog. Het boekje is verkrijgbaar bij het VVV agentschap in d'n Bogerd of hier te downloaden. Er is bovendien een digitale versie van de routes. Die is geplaatst in de route-app Spannende Geschiedenis, onderdeel van ‘Beleef Routes’. Bekijk hier de fietsoutes in het Land van Maas en Waal.

Het Drutens bosje
Het Drutens Bosje ligt op de grens van Druten en Afferden. Een verwilderd bos is hier omgetoverd tot een gebied waar rust en recreatie samen gaan. Zo vind je in het Drutens bosje een spannend speelbos met toestellen, boomstambruggetjes, een kabelbaan, een groot klim- en klautertoestel waar de kinderen kunnen klimmen en klauteren. Ook is er een grasveld om heerlijk te picknicken of een balletje te trappen.

Naast vertier voor de kinderen zijn er ook struinpaden, trimtoestellen, een Cooper pad (tijdsduurloop-route) en wandel- en fietspaden. Bij een goede winter kan er geschaatst worden op een natuurijsbaan.

Fietsroutes rondom Druten

Een leuke én actieve manier om dit gebied te ontdekken is op de fiets! Rondom Druten is het prachtig fietsen. In het Land van Maas en Waal kun je de genieten van de mooie natuur. Dit kan bijvoorbeeld met de Land van Maas en Waal fietsroute. Je hebt dan een prachtig uitzicht op de romantische landerijen, het water, de rivier en de idyllische dijkhuisjes. De vele pontjes in dit gebied kom je onderweg ook tegen, deze pontjes vormen al jaren de verbinding met het ‘vaste land’. Een overtocht geeft je een andere blik op het landschap en de rivieren. 

Bekijk alle fietsroutes in het Land van Maas en Waal
Tips & Fietsroutes