• Winkelen in Druten

    Winkelen in Druten
Winkelen in Druten

Winkelen in Druten

Het is niet alleen de mooie natuur waarvoor je naar Druten moet komen. In Druten heb je leuke winkeltjes en er zijn knusse omliggende dorpjes waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. De gastvrijheid en typische volksaard van de inwoners bepaalt de levendigheid in deze gemeente. Ze stralen enthousiasme en gemoedelijkheid uit en steken hun nauwe verbondenheid met hun geboortegrond niet onder stoelen of banken.

Winkelen in Druten is altijd gezellig. Door de bijzondere winkeltjes, maar ook door de ruime aanwezigheid van sfeervolle terrassen waar je even kunt bijkomen. De kern Druten kenmerkt zich door een uitgebreid aanbod aan winkels. Hier kun je een middag gezellig shoppen. Op vrijdag heeft de gemeente Druten koopavond. Ook is er in Druten elke vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur een gezellige weekmarkt met diverse kramen op de Markt.

Wanneer je in de zomer door de gemeente Druten wandelt of fietst vind je langs de landweggetjes vaak kraampjes met seizoensfruit zoals kersen, aardbeien, pruimen, appels en peren. Ook vind je in de gemeente Druten veel landwinkels waar je heerlijke streekproducten kunt kopen.

Koopzondag in Druten
In Druten mogen de winkeliers iedere zondag van 12 tot 19 uur open zijn. Echter mag de ondernemer zelf bepalen of hij ook daadwerkelijk open gaat of niet. De meeste supermarkten in Druten zijn wel iedere zondag geopend. De overige winkels sluiten zich voornamelijk aan als er daadwerkelijk een koopzondag of speciaal evenement wordt georganiseerd.