Natuur in Duiven

Natuur in Duiven

Horsterpark
Tussen de plaatsen Duiven en Westervoort ligt het Horsterpark, een uniek en mooi aangelegd groengebied. Kinderen kunnen zich prima vermaken in het speelbos (een avontuurlijk ingerichte  speelplaats), op de speeltoestellen of in de kinderboerderij. In het Horsterpark zijn sportvelden met daar omheen een bos waar goed aangelegde wandel- en fietspaden doorheen slingeren. Kenmerkend is de vijverpartij met daar vlakbij een evenemententerrein. Het Horsterpark heeft een toeristisch opstappunt (TOP), van waaruit toeristen een flink aantal fietsroutes kunnen starten.  

Loowaard
Bij het dorp Loo ligt het prachtige natuurgebied de Loowaard. Wilde paarden in de ongerepte natuur, met als middelpunt de gelijknamige Havezate 13. Het natuurgebied is een perfecte plek om de mooiste foto’s te maken. De Loowaard ligt in het stroomgebied van het Pannerdensch Kanaal.

Het natuurgebied bij de Loowaard is grotendeels toegankelijk als wandelgebied. Je kunt de auto parkeren op de parkeerplaats bij de havezate Loowaard. Kandia ligt iets oostelijker. In de nabijheid van het tunnelgebouw van de Betuwespoorlijn zijn ook enkele parkeerplaatsen.