• Actief door de natuur

    Actief door de natuur
  • Geniet langs het water

    Geniet langs het water
Actief Heumen

Actief Heumen

Fietsen en wandelen van knooppunt naar knooppunt

Lekker actief bezig zijn een heerlijk ontspannen, ook dat kan in Heumen! Wie met de voetjes van het vaste land af wil kan watersporten op de Maas. Met de boot kun je terecht bij de Jachthaven van Watersportverenging Maas en Waal. Vanaf Zweefvliegveld Malden kun je de lucht in. Vliegangst? Je kunt er ook heerlijk zitten en kijken onder het genot van een hapje en een drankje. Zwemmers kunnen terecht in het overdekte zwembad van Malden of relaxen bij Sauna & Beauty Oase. Wie van een sportieve uitdaging houdt kan punten scoren tijdens een avondje bowlen bij Bowlingcentrum De Molen in Malden. In de bosrijke omgeving van Heumen ligt Paardensportcentrum De Veerkracht, hier kun je onder begeleiding paardrijden. Of bind je skates of skeelers onder en skate de speciaal uitgezette Skateroute Overasseltse Vennen Fun (ca. 15 km), een mooie, afwisselende route door dit natuurgebied.

Heumen per fiets ontdekken kan natuurlijk ook. Stap op je tweewieler en ontdek het goede van het land. Via het fietsroutenetwerk op basis van het knoppuntensysteem kom je op de mooiste plekjes. De verschillende knooppunten worden met behulp van duidelijk herkenbare bewegwijzering aangeduid, zodat je je makkelijk kunt oriënteren. Een fantastische manier om de gemeente Heumen per fiets te doorkruisen. 

Routes
Op de het routeportal kun je diverse fietsroutes bekijken downloaden. Een prachtige route is bijvoorbeeld de Maasroute (25 km) waarbij je door twee landschappen fietst: de stuwwal van Nijmegen en de riviervlakte gevormd door de Maas. Op de stuwwal is het soms flink klimmen geblazen maar dat wordt beloond met mooie vergezichten. Of fiets de Molenroute (27 km), deze route gaat via natuurreservaat de Hatertse en Overasseltse Vennen, langs het Maas- Waalkanaal en vervolgens langs de Maas naar Nederasselt en weer terug via de Hatertse- en Overasseltse Vennen. Tijdens deze tocht kom je langs maar liefst vier molens, waaronder de MaasmolenJoannusmolen en Molen Zeldenrust. Als de blauwe wimpel uithangt dan kun je de molen bezoeken.


Ga je liever wandelen? Via het wandelknooppuntennetwerk Wandelen Rijk van Nijmegen kun je eenvoudig zelf routes uitstippelen, maar er zijn ook prachtige routes al uitgezet, zoals 'Ommetje Heumen', 'Ommetje Bos en Kuil' en de struinroutes 'Ommetje Coehoorn' en het 'Boerenwandelpad Vennenpad'.

Logoheumen

Binnen en buitenactiviteiten

Binnen- en buitenactiviteiten in Heumen

Zodra het zonnetje tevoorschijn komt en de aangename temperaturen aanbreken, doen veel mensen niets liever dan buiten leven. In Heumen kom je dan zeker aan je trekken, want er valt genoeg te doen in de buitenlucht!

Denk ook eens aan het organiseren van een familiedag of teamuitje in deze regio. Start bijvoorbeeld met een ruige mountainbiketocht door de bossen, kies voor een leuke attractie of ga kanovaren, boogschieten of klimmen. Alles wat je nodig hebt, is aanwezig in Heumen.

Helaas is mooi weer in Nederland niet altijd gegarandeerd. Toch is dat geen probleem in Heumen, want figuurlijk schijnt hier altijd de zon! Bovendien zijn er zoveel mogelijke binnenactiviteiten, dat je misschien zelfs wel tijd tekort komt.

Ben je een kunstliefhebber? Dan bezoek je de galerie of het atelier. Heb je behoefte aan wat ontspanning, dan is Sauna & Beauty Oase “the place to be”. Laat je heerlijk verwennen en voel je erna als herboren. Ook de kinderen vermaken zich prima hier, bijvoorbeeld bij Pret inn Malden.