Actief Kranenburg

Actief Kranenburg

De natuurgebieden Reichswald en De Duffelt zijn een waar paradijs voor fietsliefhebbers. Het steeds afwisselende landschap zorgt voor variatie en zorgt ervoor dat je je geen moment verveelt! Je fietst over idyllische dijken, door uitgestrekt poldergebied of kilometers bos. Je steekt zelfs even de grens over! In het voormalig stationsgebouw van Kranenburg is de NABU gevestigd. Deze Duitse natuurbescherming beheert gebieden die van internationale betekenis zijn en organiseert o.a. excursies onder deskundige begeleiding.

Fietsroutenetwerk

De regio Arnhem Nijmegen, en ook de gemeente Kranenburg, makenonderdeel uit van het (inter)nationale fietsroutenetwerk. In de hele regio en zelfs ver daarbuiten ligt een fietsroutenetwerk op basis van het knooppuntensysteem. De knooppunten sluiten naadloos op elkaar aan. Elk knooppunt in het netwerk heeft een nummer. Aan de hand van deze knooppunten stippel je zelf jouw route uit. Op elk knooppunt kun je naar wens de route inkorten of verlengen. De verschillende knooppunten worden met behulp van duidelijk herkenbare bewegwijzering aangeduid zodat je je makkelijk kunt oriënteren. Kortom een fantastische manier om de gemeente Kranenburg per fiets te doorkruisen. Stel zelf je route samen of download een themaroute op lekkerfietsen.nl

Grensoverschrijdende fietstocht Via Romana
De welbekende grensoverschrijdende fietstocht Via Romana is zeker een aanbeveling. Je treedt in de voetsporen  van de Romeinen langs de 2000 jaar oude weg tussen Nijmegen en Xanten. De Via Romana voert je door een uniek natuurlandschap langs de belangrijkste hoogtepunten van de Niederrhein. Van de Romeinen via de middeleeuwen naar de moderne tijd. Middeleeuwse stadskernen, bezienswaardige kerken en een zeer gevarieerd museumlandschap bepalen het aanbod van de route. De Via Romana biedt cultuur en recreatie zonder grenzen. De route is voor fietsers geheel bewegwijzerd. De route heeft een afstand van 200 kilometer en kan vanuit Kranenburg gestart worden.

Fietsdraisine
Voor wie op een meer originele wijze deze streek wil verkennen doet dat met de zogenaamde fietsdraisines. Met fietsdraisines voor 4 personen, of zelfs clubdraisines van maximaal 14 personen, zijn twee verschillende routes via het spoor te volgen. De kortere route van 11 kilometer loopt tussen Kranenburg en Groesbeek terwijl de langere route van 20 kilometer je het gebied tussen Kranenburg en Kleve toont. Uiteraard zijn er aan de route diverse haltes waar je even voor een kopje Koffie of versnapering kunt pauzeren. In zowel Kranenburg, Kleve als in Groesbeek zijn er  opstapplaatsen voor de draisines.