Actief Lingewaard

Actief Lingewaard

Fietsen, wandelen , zwemmen, vissen, buitensport...

Lingewaard is uitermate geschikt om te fietsen en te wandelen. Door de gemeente lopen diverse toeristisch-recreatieve fiets- en wandelroutes en in de afgelopen jaren zijn er vele bijgekomen. Deze variëren van lokale ommetjes tot (boven)regionale routes.

In Lingewaard kun je heerlijk fietsen over dijken en door uiterwaarden aan de hand van bestaande routes, verkrijgbaar bij VVV Lingewaard. Een deel van de dijk bij Bemmel is zelfs autoluw. De overige dijkvakken zijn voor alle verkeer vrij toegankelijk. Een prachtige fietsroute over dijken en door uiterwaarden is in dit informatieboekje opgenomen. Fietsen langs de rivier de Linge, die in Doornenburg begint, op een fraai, vrij liggend fietspad (7 kilometer lang) is zeker een aanrader.  In Doornenburg kun je een fiets huren, maar ook met een kano een tochtje over de linge maken.

Stel zelf je fietsroute samen met behulp van de bekende bordjes met nummers van het knooppuntennetwerk. Een aantal leuke tips:
Verdronken Dorpen West: tijdens deze fietstocht fiets je langs verdronken Doornik, Oosterhout en Heteren. Je komt ook langs natuurschoon zoals  de uiterwaarden van Meinerswijk, het indrukwekkende sluizencomplex bij Driel en nog bestaande dorpen zoals Bemmel.
Linge- en Waardenroute: tijdens deze fietsroute heb je kans dat je vanaf de fiets kuddes Galloway runderen en Konikpaarden ziet. Een groot gedeelte van het gebied waar je doorheen fietst is onderdeel van Park Lingezegen.
Rondje Pontje: fiets langs bezienswaardigheden als De Millinger Theetuin en Fort Pannerden en pak liefst drie keer een veerpontje over het water.
- Wielenroute: Deze 40 km lange route gaat langs oude wielen, overblijfselen van overstromingen. De route is verkrijgbaar bij VVV Lingewaard.