Actief Renkum

Oosterbeek, Heveadorp, Doorwerth, Wolfheze, Renkum en Heelsum
De gemeente Renkum bestaat uit zes dorpen: Oosterbeek, Heveadorp, Doorwerth, Wolfheze, Renkum en Heelsum. De dorpen liggen in het glooiende landschap met heidevelden en bossen, afgewisseld met landbouwgronden die worden doorsneden door beken. De gemeente Renkum maakt deel uit van het uitgebreide fietsroutenetwerk en er zijn verschillende speciale fietsroutes uitgezet. Wandelaars kunnen in Oosterbeek een korte stop maken bij heemtuin De Zomp. Ga ook eens op pad met de boswachter of maak een ritje in een ouderwetse paardentram.

Renkums Beekdal
In Renkum is het voormalige industrieterrein Beukenlaan omgetoverd tot een prachtig natuurgebied gelegen tussen de Oostvaardersplassen, Veluwe, de Gelderse Poort en het Duitse Reichswald. Dit gebied, het Renkums Beekdal, is gevormd in de voorlaatste ijstijd (zo'n 100.000 jaar geleden). Het water in het dal werd gebruikt voor landbouw en later als waterkracht voor watermolens (voor het ontwikkelen van bijvoorbeeld graan en papier). Ontdek het Renkums Beekdal met één van de vijf wandelroutes.

Download gratis wandelroutes
In samenwerking met Staatsbosbeheer, Vereniging Natuurmonumenten, Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen, de gemeente Renkum en enkele particuliere terreinbeheerders zijn 22 wandelroutes samen gesteld. Deze wandelroutes zijn verdeeld over vijf folders, met in iedere folder leuke wetenswaardigheden over de historie en de natuur van de gemeente Renkum en de kernen Oosterbeek, Heveadorp, Doorwerth, Wolfheze, Renkum en Heelsum. Tijdens de wandeling volg je de gekleurde paaltjes en/of bordjes langs de route. Download de wandelroutes.