Royaal Rheden fietsroute

Royaal Rheden fietsroute

Royaal
De Royaal Rhedenroute heeft zijn naam gekregen door de vele royale buitens waar de fietsroute langs voert. Deze buitenplaatsen zijn in het verleden door welgestelde adel aangelegd. Minstens zo royaal is de hoeveelheid andere bezienswaardigheden langs de route: oude kerken, een prachtig stuk van de rivier de IJssel, de Gazelle-fabriek in Dieren en één van de mooiste natuurgebieden van Nederland: Nationaal Park Veluwezoom met veel kansen om wild te zien. Gelet op de lengte, het pittige klimwerk en de vele bezienswaardigheden leent deze route zich voor een volledig dagprogramma. Voor de minder geoefende fietser is het rijden van de route per elektrische fiets een goed alternatief. 

Bewegwijzering
De route van ca. 53 kilometer is volledig bewegwijzerd aan de hand van zeshoekige groene ANWB-bordjes. Voor diegene die de volledige route te lang vindt, is ook een mogelijke routeverkorting aangegeven. Bovendien kunnen aan de hand van de bekende fietsknooppunten eigen aanpassingen in de route worden gemaakt. Het voorgestelde startpunt is het Veluwetransferium Posbank maar omdat de tocht rondgaand is, is start ook op ieder ander punt van de route mogelijk.

Van de route is zowel een gedrukte routefolder uitgebracht als ook een digitale versie, te downloaden op lekkerfietsen.nl. De routefolder is voor € 1,50 te koop bij VVV en ondernemers rond Rheden. 

Bezienswaardigheden in en om Rheden
Bezichtig de vele landgoederen en monumentale villa's zoals het bekende Kasteel Middachten. Het Openluchttheater, Domein Hof te Dieren, wijngaard, en De Spelerij / Uitvinderij zijn zeker een bezoek waard. Vanuit Dieren vertrekt een originele stoomtrein richting Apeldoorn. Blijf slapen in een kasteel, nostalgische villa, trendy hotel, op de camping of in een tipi; voor iedere wens is er een slaapplaats. Kortom; de gemeente Rheden is dé ideale vakantiebestemming voor iedereen die van natuur, sport en cultuur houdt. Of het nou gaat om inspanning of ontspanning: in Rheden ben je aan het goede adres.