Actief in Rijnwaarden

Actief in Rijnwaarden

Water en oud land
Actief de gemeente  Rijnwaarden ontdekken? Langs 19 bijzondere monumentale bouwwerken is een fietsroute uitgestippeld, 'Van waarde in Rijnwaarden'. De route brengt je door een prachtig gebied waar je kunt genieten van de natuur en cultuur. Water en oud land zijn de belangrijkste aspecten van de mooie gemeente Rijnwaarden. Bovendien is Rijnwaarden aangesloten op het fietsroutenetwerk van de Stadsregio Arnhem Nijmegen. 

Naast al het natuurschoon organiseert de Stichting Toeristische Werkgroep Rijnwaarden jaarlijks verschillende dag evenementen zoals de Gelderse Poort Wandeltocht en de Drie-veren-tocht. Even bijkomen van alle indrukken doe je op de Europakade in Tolkamer. Hier heb je een spectaculair uitzicht op de drukste waterweg van Europa.

Struinen in de Gelderse Poort
Het is oeroud, maar tegelijkertijd ook betrekkelijk nieuw: struinnatuur. Het is een spannend, avontuurlijk soort oernatuur geworden, dat enorm door toeristen gewaardeerd blijkt te worden. De natuur in de Gelderse Poort verandert telkens weer en iedereen is vrij om dwars door deze natuur te struinen! Natuurlijk wel met respect voor de natuur en haar inwoners. Soms in het kielzog van de in 1992 uitgezette Gallowayrunderen en Konikpaarden, die hier het hele jaar door in kuddes vrij in het wild rondzwerven. De Gelderse Poort ligt aan de Limes, de noordgrens van het Romeinse rijk.

Fietsen in de Gelderse Poort
Voor fietsers heeft de Gelderse Poort veel te bieden. In het hele landschap, ver daarbuiten en zelfs grensoverschrijdend, ligt een fietsroutenetwerk op basis van het knooppuntensysteem. De knooppunten sluiten naadloos op elkaar aan. Elk knooppunt in het netwerk heeft een nummer. Aan de hand van deze knooppunten stippel je zelf de route uit. Op elk knooppunt kun je naar wens de route inkorten of verlengen. Dit is een fantastische manier om het Nationaal Landschap de Gelderse Poort per fiets te doorkruisen. Breng ook eens een bezoek aan Natuurmuseum Nijmegen & Bezoekerscentrum Gelderse Poort!