Actief in Zevenaar

Actief in Zevenaar

De gemeente  Zevenaar kent een prachtig landschap, waar veel te zien is. Er lopen verschillende fietsroutes die een echt aanrader zijn voor fietsliefhebbers.

Rondje Liemers
Rondje Liemers, een route van 48 kilometer voert je via knooppunten door alle Liemerse plaatsen. Langs recreatieve waterplassen, door uiterwaarden en over dijken. De route komt onder andere door Oud-Zevenaar, waar je de fraaie Martinuskerk kunt bezichtigen. Buitengoed de Panoven ligt ook op de route. Je kunt  onderweg ook genieten van de natuur in het recreatiegebied Rhederlaag in Giesbeek. Een prachtige route om de drukte van alledag even achter je te laten en te genieten van de rust, ruimte en rivieren. De route is gratis te downloaden via lekkerfietsen.nl.

De gemeente is rijk aan streekproducten die je op een actieve manier kunt ontdekken. Tour Culinair de Liemers is een prachtige route die je langs de lekkerste culinaire locaties brengt. 

In Zevenaar kun je ook heerlijk wandelen door het gezellige centrum en de parkjes. De Kunst & Parkenpad Zevenaar is een echte aanrader. Je start bij de Heilige Andreaskerk en vanaf de Buitenmolen wandel je door en rond Zevenaar. Alle historische panden en kunstwerken worden aangedaan. Je passeert het oude klooster Juvenaat  in de kern van de stad, geniet van de prachtig gelegen Martinuskerk in Oud-Zevenaar en wandel vervolgens over het ‘Olde Processiepad’.