Gastvrij Zevenaar

Gastvrij Zevenaar

De stad Zevenaar heeft een gezellig centrum met een gevarieerd winkelaanbod. Het uitgaansleven is met name te vinden rondom de Markt. Diverse cafés, eetgelegenheden, de bioscoop en het Filmhuis bieden talloze mogelijkheden tot vermaak. Ook cultuursnuivers kunnen hun hart ophalen, want je vindt in Zevenaar diverse historische gebouwen die zeker een bezoek waard zijn. In de gemeente kun je ook bijzonder overnachten bij bijvoorbeeld Buitengoed de Panoven. Tijdens je verblijf hier kun je ook meedoen met de workshop en je eigen steen maken.

Streekproducten
Boeren en tuinders in de gemeente Zevenaar zijn trots op hun producten. Je kunt op veel plekken de lekkerste groente en fruit krijgen! Je hoeft niet naar de supermarkt want veel fruit en groenten koop je gewoon bij de tuinder op het erf.

In Oud-Zevenaar vind je Molen de Hoop. In deze molen wordt het meel nog op traditionele wijze gemalen. Aardig is dat het molenaarsgezin een eigen grutterij runt, waar je meel, mixen en grappige molencadeautjes kunt kopen. Niet in een strakke winkel, gewoon in de shop onder de molen. Maar er is meer. Cappa de Liemers bijvoorbeeld, een speciale ham van Slagerij Gerritschen uit Zeveneaar. In slagersjargon heet het ook wel de ‘gedroogde procureur’. Procureur is het hals- of schouderstuk van een varkensrib zonder been. Cappa de Liemers wordt volgens bekend Italiaans recept klaargemaakt en vervolgens gepekeld met een beetje jonkheer Triple bier van Stadsbrouwerij Wittenburg. Deze stadsbrouwerij brouwt onder de naam De Jonker maar liefst vijf verschillende bieren. De naam De Jonker is een kwinkslag naar de laatste bewoner van Huis Sevenaer, Jonkheer Huub Van Nispen tot Sevenaer. Buffelboerderij Arns is een boerderij met stoere waterbuffels in het buitengebied van Zevenaar. Je kunt in de Buffelshop allerlei producten kopen van de buffel zoals de heerlijke melk en yoghurt maar ook het buffelvlees is te koop. Tijdens het bezoek kun je ook nog even de buffels bekijken!

Kijk voor meer informatie over de gemeente Zevenaar op www.zevenaar.nl.