Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

Bevrijdingsfestival & Kindervrijmarkt

Op 17 september vindt er, van 10.30-16.30 uur, een Bevrijdingsfestival met kleurrijke kindervrijmarkt (bij de Koepel) plaats bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum. Entreeprijs € 3,- p.p. (is incl. museumbezoek, festiviteiten en parkeren). Jongeren t/m 17 jaar gratis. Museumkaart geldig.

Activiteiten:

  • Live muziekoptredens door Delta Swing Band, Pauwergirls, Murrayfield’s Regiment Pipes & Drums, The Cowpokes, accordeonist Pieter Geijsberts en doedelzakspeler Albert van Spierenburg. 
  • Radioshow met zend- en ontvangstapparatuur uit WO2;
  • Verkoop 2e hands boeken WO2;
  • Show van radiografisch bestuurbare militaire modelvoertuigen en Oldtimers;
  • Flitslezingen over diverse WO2 onderwerpen tussen 13.00-16.00 uur.
  • Diverse overige activiteiten met o.a. living statues, Evacuatiegroep Betuwe, hoepelworkshops door Hoepeljuf, schminken en armbandjes vlechten. 

Fieldtrips
In samenwerking met het Bevrijdingsmuseum organiseert Grateful Generation Tours spannende fieldtrips in een authentieke Willy's MB uit WO2 (2 tot 3 personen) langs de slagvelden van Market Garden. Het zijn korte tours van 30 minuten, voor jong en oud maar absoluut een must voor de jeugd. Kosten: € 7,50 pp, alleen contant te betalen. (exclusief € 3,- voor festiviteiten en bezoek museum). Museumkaart niet geldig. Ieder half uur doorlopend van 10.30-16.30 uur. Reserveren ter plekke op de dag zelf.

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

Beleef de vrijheid! Op één van de mooiste plekken van Nederland, tussen de heuvels en bossen, is het verleden tot leven gebracht. U maakt de aanloop naar de oorlog mee, ervaart de bezettingstijd, viert de bevrijdingstijd en ziet de wederopbouw van Nederland en Europa. Het boeiende museum toont aan jong en oud de actuele betekenis van democratie, vrijheid en mensenrechten. 

Meer over Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945