Welkom

Bezoek de kastelen in de regio Arnhem Nijmegen

Gelderland levert je niet alleen mooie streken, maar ook prachtige kastelen. Dat geldt zeker voor de regio Arnhem Nijmegen. Ben je een fervent vogelaar? Kom dan ijsvogels spotten bij Kasteel Rosendael in het oudste park van Nederland. Een educatief dagje eropuit met het gezin? Bezoek dan Museum Kasteel Wijchen. Lekker wandelen met de hond? Ravot met je viervoeter in het losloopgebied rond Kasteel Doorwerth. Keuze genoeg!

Dat geschiedenis leuk kan zijn, zul je merken bij een bezoek aan de kastelen Doorwerth, Rosendael of Hernen en Huis Zypendaal. Je komt hier in een andere wereld en kunt de geschiedenis letterlijk beleven. Je ervaart hoe de vroegere bewoners woonden, wat ze aten en dronken en welke kleren ze droegen. Steeds weer zie en beleef je verrassende dingen.

LET OP: niet alle kastelen zijn het gehele jaar geopend, bekijk de website of onderstaande vermeldingen voor de exacte openingstijden.

evenementen
Gelders Arcadië

Media

Kastelen en landgoederen op de Veluwezoom

De Veluwezoom is bekend om ‘Gelders Arcadië’, het landschap van uitgestrekte landgoederen, buitenplaatsen en kastelen. Het heuvelachtige landschap heeft altijd veel aantrekkingskracht gehad op welgestelde families, die er hun landhuizen bouwden en de mooiste tuinen en parken aanlegden. Met de komst van de treinverbindingen in de 19e eeuw kwamen steeds meer rijke westerlingen naar de landgoederenzone Gelders Arcadië om van dit unieke landschap te genieten en er hun ‘buitens’ aan te leggen. En van die vele buitens in dit gebied kunnen wij nog steeds genieten!


Bekijk de fietsroute Gelders Arcadië Oost
Deze route leidt je door het oostelijke deel van de Veluwezoom waarbij je door de gemeente Rheden, gemeente Rozendaal en een klein stukje door de gemeente Arnhem fietst. De afwisselende landschappen geven je een goed beeld waarom dit stukje Nederland zo aantrekkelijk is voor mensen om zich hier te vestigen.

Bekijk de fietsroute Gelders Arcadië West
Deze route leidt je door het westelijke deel van deze streek waarbij je door de gemeente Wageningen, gemeente Renkum en de gemeente Arnhem fietst. Dit is een prachtig gebied gelegen tussen Het Nationale Park De Hoge Veluwe aan de noordzijde en rivier de Rijn aan de zuidzijde.

Meer informatie over Gelders Arcadië