Carnaval

Dolle dagen

Alaaf, Alaaf, Alaaf! Het is feest in verschillende delen van Nederland. Ook in grote delen van de regio Arnhem Nijmegen, wordt vier dagen lang carnaval gevierd.

Carnaval is van oorsprong een katholiek feest, waarbij het begin van het vasten wordt gevierd. Dit is de periode van veertig dagen voor Pasen, waarin gedacht wordt aan de mensen die het minder goed hebben. Om de vasten goed te kunnen 'overleven' wordt in de dagen voor de vastenperiode, feest gevierd: carnaval!

Carnavalsoptocht Nijmegen centrum
Zondag 26 februari 2017, aanvang 14.00 uur
Op 26 februari aanstaande zullen de straten van Knotsenburg weer het toneel zijn voor de Woonboulevard Nijmegen Stadsoptocht 2017. Het grootste carnavalsevenement van de stad trekt ieder jaar weer duizenden bezoekers richting de stad. Praalwagens, groepen en individuele deelnemers zullen zich weer van hun beste kant laten zien tijdens deze editie van de Knotsenburgse stadsoptocht.

Dit jaar heeft Knotsenburg ook weer een mooi motto tijdens de vier knotsgekke dagen. “Knotsenburg schieft geschiedenis”

De optocht start om 14.00 uur In de Betouwstraat en trekt dan door de Molenstraat, Ziekerstraat, van Broeckhuizenstraat, Hertogplein, Hertogstraat, Burchtstraat, Grote Markt, Augustijnenstraat, Plein 44, Bloemerstraat en eindigt in de Smetiusstraat. Rond de klok van 17.00 uur zal de prijsuitreiking zijn bij café van Buren in de Molenstraat. (Nijmegen centrum)


Carnavalsoptocht Arnhem
De optocht van Arnhem vindt plaats op carnavalszondag 26 februari 2017. Deze optocht zal beginnen om 13:11 uur.

Monnikensteeg – Rosendaalseweg - Huijghenslaan – Prümelaan – Velperweg – Raapopseweg – Vijverlaan – Klarendalseweg - Oogststraat – Agnietenstraat – Hemonylaan - J.P. Heyestraat - Hommelseweg – Agnietenstraat – Akkerstraat – Klarendalseweg - Catharijnestraat – Rosendaalsestraat - Arbeiderstraat - Velperweg – Steenstraat –  Velperplein.

Activiteiten