Welkom in de Gelderse streken!

Gelderland levert je mooie streken

Kom genieten van de mooiste tijd van het jaar in de Gelderse streken. Het najaar is dé periode om de Gelderse streken al wandelend te leren kennen. Het landschap verandert, van de kleurrijke zomer naar het goud van de herfst! De bladeren aan de bomen kleuren van frisgroen naar goudgeel en het goud aan cultuur in historische kastelen, paleizen en musea is weer helemaal klaar om (opnieuw) ontdekt te worden.

Aantrekkelijke winkelsteden, attracties, culinaire en culturele hoogstandjes en een modern aanbod aan accommodaties. Voor een dagje weg of korte vakantie in eigen land, ben je in de vier Gelderse streken, de Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek, aan het juiste adres!

Jong of oud, alleen of met het hele gezin, verveling komt niet voor in de Gelderse streken. Gezelligheid en genieten, inspanning of ontspanning? De Gelderse streken staan voor je klaar! Aan attracties geen gebrek of het gaat om een rustige of actieve attractie, binnen of buiten, met of zonder kinderen, in de Gelderse streken is er voor iedereen wat te beleven! Van speelparadijs tot museum en van dierentuin tot kasteel of landgoed. In de Gelderse streken worden vele evenementen georganiseerd en kun je prachtige tentoonstellingen bezichtigen. Kijk op de website van Gelderse streken voor een uitgebreid overzicht!

Eten, drinken en uitgaan. Dat is waar je de ware identiteit van elke Gelderse streek terug vindt. Elke Gelderse streek is uniek en dat proef je! De culinaire gerechten, heerlijke wijnen en gezellige kroegjes bieden jou een fantastische avond uit! Aan het einde van een actieve dag wil je maar een ding en dat is natuurlijk lekker slapen, zodat je er de volgende dag weer helemaal uitgerust tegenaan kunt. En dat kan, want de Gelderse streken hebben tal van prachtige en gezellige accommodaties.

Het is herfst!

Herfst in de Gelderse Streken

Gelderland is dé wandel- en fietsprovincie nr 1. En staat bekend om haar natuur én gastvrijheid. Maar de vier Gelderse hebben nog veel meer te bieden!

Aantrekkelijke winkelsteden, attracties, culinaire en culturele hoogstandjes en een modern aanbod aan accommodaties. Voor een dagje weg of korte vakantie in eigen land, ben je in de vier Gelderse streken, de Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek, aan het juiste adres!

Ontdek de herfst in de regio Arnhem Nijmegen
De herfst is het seizoen van geuren en kleuren! Heerlijk wandelen of lekker fietsen en genieten van al het moois dat de natuur ons brengt in het najaar. Ga lekker naar buiten en ontdek de herfst in de regio Arnhem Nijmegen!

Regio Arnhem Nijmegen... Een zeer veelzijdige regio. Met bruisende steden en gezellige dorpen, met grote evenementen, leuke activiteiten en uitgestrekte natuur. In het hart van de regio liggen Arnhem en Nijmegen. Twee steden met elk een eigen signatuur. Arnhem, groen en creatief en Nijmegen biedt plek aan wellness en ontspanning. Lees meer

De Veluwe in de herfst: prachtig!
Het zal je niet verbazen dat de Veluwe in de herfst prachtig is. Bos, heide, zandvlakten, stuwwallen, maar ook randmeren, vele sprengen en meren. Afwisselender kan het bijna niet, trek je wandelschoenen aan en trek er lekker op uit. Wie weet sta je oog in oog met Veluws wild, spannend!

Rust, ruimte, stuifzand, prachtige bossen, wildsporen, uitgestrekte heidevelden, schaapskuddes, bijzondere flora en fauna maar ook culinaire hoogstandjes, sfeervolle dorpen, attracties en wellness. Waar dit alles te vinden is? Op de Veluwe! Lees meer

Kom genieten van de herfst in Rivierenland

Lekker uitwaaien op de dijken en in de uiterwaarden... deze zijn ook prachtig tijdens de herfst!Wandel door romantische dorpjes en over kronkelende dijken en laat je betoveren door imposante kastelen en forten. Rivierenland biedt je tips voor een heerlijk najaar in de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal.

Rivierenland heeft veel te bieden: vele pittoreske dorpjes, gezellige winkelsteden en een breed aanbod van restaurants, musea, kunst en cultuur, sport en recreatie. Rivierenland is voor alle leeftijden veelzijdig en inspirerend. Elke streek heeft zijn eigen geschiedenis, met opmerkelijke gewoonten en gebruiken, typische streekrecepten en grappige taalvondsten. Lees meer

Wild eten in de Achterhoek
Liefhebbers van lekker eten weten het allang: met een bezoekje aan de Achterhoek doe je je smaakpapillen een groot plezier. De Achterhoekse koks weten hoe ze de producten uit de streek het beste tot hun recht kunnen laten komen. Vanaf half oktober tot eind januari heeft de Achterhoekse gastronomie weer talloze smakelijke en bijzondere wildgerechten op het menu.

Gezellige middeleeuwse stadjes waar je, al dwalend door de smalle straatjes, de historie nog voelt. Eindeloze boswandelingen door een prachtig heuvelachtig landschap. Heerlijke fietsroutes van de ene wijngaard naar de andere. Mijmeren langs de waterkant van éen van de rustgevende riviertjes. Gezellige restaurants waar de lekkerste streekproducten op het menu staan. Lees meer