Welkom in de Gelderse streken!

Gelderland levert je mooie streken

Kom genieten van de mooiste tijd van het jaar in de Gelderse streken. Spring op de fiets en ontdek de Gelderse streken per fiets of trek je wandelschoenen aan en maak een mooie wandeltocht en geniet van de geweldige flora en fauna.

Aantrekkelijke winkelsteden, attracties, culinaire en culturele hoogstandjes en een modern aanbod aan accommodaties. Voor een dagje weg of korte vakantie in eigen land, ben je in de vier Gelderse streken, de Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek, aan het juiste adres!

Jong of oud, alleen of met het hele gezin, verveling komt niet voor in de Gelderse streken. Gezelligheid en genieten, inspanning of ontspanning? De Gelderse streken staan voor je klaar! Aan attracties geen gebrek of het gaat om een rustige of actieve attractie, binnen of buiten, met of zonder kinderen, in de Gelderse streken is er voor iedereen wat te beleven! Van speelparadijs tot museum en van dierentuin tot kasteel of landgoed. In de Gelderse streken worden vele evenementen georganiseerd en kun je prachtige tentoonstellingen bezichtigen. Kijk op de website van Gelderse streken voor een uitgebreid overzicht!

Eten, drinken en uitgaan. Dat is waar je de ware identiteit van elke Gelderse streek terug vindt. Elke Gelderse streek is uniek en dat proef je! De culinaire gerechten, heerlijke wijnen en gezellige kroegjes bieden jou een fantastische avond uit! Aan het einde van een actieve dag wil je maar een ding en dat is natuurlijk lekker slapen, zodat je er de volgende dag weer helemaal uitgerust tegenaan kunt. En dat kan, want de Gelderse streken hebben tal van prachtige en gezellige accommodaties.

Media

Het is voorjaar!

Voorjaar in de Gelderse Streken

Gelderland is dé wandel- en fietsprovincie nr 1. En staat bekend om haar natuur én gastvrijheid. Maar de vier Gelderse hebben nog veel meer te bieden!

Lente in de regio Arnhem Nijmegen
De dagen worden weer langer, het voorjaarszonnetje prikt op onze huid… Tijd om weer lekker naar buiten te gaan. Kom in beweging en trek je wandelschoenen aan of spring op de fiets! Maak een mooie fietstocht langs de rivieren, struin door prachtige uiterwaarden en neem een verfrissende duik in een van de recreatieplassen. Ga lekker een dagje winkelen in Arnhem of maak een historische stadswandeling door Nijmegen. Sluit vervolgens je dag af met een hapje en drankje op een van de vele gezellige terrassen. Kortom: je hoeft je dit voorjaar zeker niet te vervelen!

Regio Arnhem Nijmegen... Een zeer veelzijdige regio. Met bruisende steden en gezellige dorpen, met grote evenementen, leuke activiteiten en uitgestrekte natuur. Lees meer

Ontdek de Veluwe

Proef de unieke producten uit de streek, fiets en wandel door de prachtige bossen en bezoek een van de historische kastelen. Kom ook het beste van de Veluwe proeven, beleven en bekijken! De Veluwe leent zich bij uitstek om actief bezig te zijn. Bos, heide, zandvlakten, stuwwallen, maar ook randmeren, vele sprengen en meren. Afwisselender kan het bijna niet! In een van de vele dagrecreatie-gebieden kun je heerlijk wandelen, fietsen, klimmen, watersporten en golfen. En wat te denken van de vele kilometers aan ruiterpaden... Dus kom en beleef de Veluwe actief!

Rust, ruimte, stuifzand, prachtige bossen, wildsporen, uitgestrekte heidevelden, schaapskuddes, bijzondere flora en fauna maar ook culinaire hoogstandjes, sfeervolle dorpen, attracties en wellness. Waar dit alles te vinden is? Op de Veluwe! Lees meer

Vier de lente in Rivierenland
De lente is dé tijd van het jaar om lekker te komen genieten in Rivierenland. Met haar ligging tussen de grote rivieren is Rivierenland een walhalla voor waterliefhebbers. Van sportieve activiteiten, zwemplezier en loungen tot genieten van culinaire hoogstandjes, een rondvaart of van de schitterende natuur in de uiterwaarden.

Rivierenland heeft veel te bieden: vele pittoreske dorpjes, gezellige winkelsteden en een breed aanbod van restaurants, musea, kunst en cultuur, sport en recreatie. Rivierenland is voor alle leeftijden veelzijdig en inspirerend. Elke streek heeft zijn eigen geschiedenis, met opmerkelijke gewoonten en gebruiken, typische streekrecepten en grappige taalvondsten. Lees meer

Fietsen & Wandelen in de Achterhoek
De Achterhoek is een echte doe-regio. Er valt veel te beleven en te ontdekken voor jong en oud, op actief en sportief gebied. Fietsend, van de ene wijngaard naar de andere, het afwisselende landschap van de Achterhoek verkennen. Dwalen door smalle straatjes in gezellige middeleeuwse stadjes. Eindeloze boswandelingen maken door een prachtig heuvelachtig landschap of mijmeren langs de waterkant van éen van de rustgevende riviertjes. Gezellige restaurants waar de lekkerste streekproducten op het menu staan zorgen voor een mooie onderbreking van een heerlijk dagje uit. Lees meer