Welkom in de Gelderse streken!

Gelderland levert je mooie streken

Kom genieten van de mooiste tijd van het jaar in de Gelderse streken. Spring op de fiets en ontdek de Gelderse streken per fiets of trek je wandelschoenen aan en maak een mooie wandeltocht en geniet van de geweldige flora en fauna.

Aantrekkelijke winkelsteden, attracties, culinaire en culturele hoogstandjes en een modern aanbod aan accommodaties. Voor een dagje weg of korte vakantie in eigen land, ben je in de vier Gelderse streken, de Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek, aan het juiste adres!

Jong of oud, alleen of met het hele gezin, verveling komt niet voor in de Gelderse streken. Gezelligheid en genieten, inspanning of ontspanning? De Gelderse streken staan voor je klaar! Aan attracties geen gebrek of het gaat om een rustige of actieve attractie, binnen of buiten, met of zonder kinderen, in de Gelderse streken is er voor iedereen wat te beleven! Van speelparadijs tot museum en van dierentuin tot kasteel of landgoed. In de Gelderse streken worden vele evenementen georganiseerd en kun je prachtige tentoonstellingen bezichtigen. Kijk op de website van Gelderse streken voor een uitgebreid overzicht!

Eten, drinken en uitgaan. Dat is waar je de ware identiteit van elke Gelderse streek terug vindt. Elke Gelderse streek is uniek en dat proef je! De culinaire gerechten, heerlijke wijnen en gezellige kroegjes bieden jou een fantastische avond uit! Aan het einde van een actieve dag wil je maar een ding en dat is natuurlijk lekker slapen, zodat je er de volgende dag weer helemaal uitgerust tegenaan kunt. En dat kan, want de Gelderse streken hebben tal van prachtige en gezellige accommodaties.

Het is zomer!

Zomer in de Gelderse Streken

Gelderland is dé wandel- en fietsprovincie nr 1. En staat bekend om haar natuur én gastvrijheid. Maar de vier Gelderse hebben nog veel meer te bieden!

Geniet van de zomer in de regio Arnhem Nijmegen
Stap op de fiets en maak een mooie fietstocht langs de rivieren. Struin door prachtige uiterwaarden en neem een verfrissende duik in een van de recreatieplassen. Ga lekker een dagje winkelen in Arnhem of maak een historische stadswandeling door Nijmegen. Sluit vervolgens je dag af met een hapje en drankje op een van de vele gezellige terrassen. Kortom: je hoeft je deze zomer zeker niet te vervelen!

Regio Arnhem Nijmegen...Een zeer veelzijdige regio. Met bruisende steden en gezellige dorpen, met grote evenementen, leuke activiteiten en uitgestrekte natuur. Lees meer

Beleef de Veluwe deze zomer ook eens actief!

De Veluwe leent zich bij uitstek om actief bezig te zijn. Bos, heide, zandvlakten, stuwwallen, maar ook randmeren, vele sprengen en meren. Afwisselender kan het bijna niet! In een van de vele dagrecreatie-gebieden kun je heerlijk wandelen, fietsen, klimmen, watersporten en golfen. En wat te denken van de vele kilometers aan ruiterpaden... Dus kom en beleef de Veluwe actief!

Rust, ruimte, stuifzand, prachtige bossen, wildsporen, uitgestrekte heidevelden, schaapskuddes, bijzondere flora en fauna maar ook culinaire hoogstandjes, sfeervolle dorpen, attracties en wellness. Waar dit alles te vinden is? Op de Veluwe! Lees meer

Een dagje strand in Rivierenland!
Met haar ligging tussen de grote rivieren is Rivierenland een walhalla voor waterliefhebbers. Van sportieve activiteiten, zwemplezier en loungen bij Beldert Beach tot genieten van culinaire hoogstandjes, een rondvaart of van de schitterende natuur in de uiterwaarden. 

Rivierenland heeft veel te bieden: vele pittoreske dorpjes, gezellige winkelsteden en een breed aanbod van restaurants, musea, kunst en cultuur, sport en recreatie. Rivierenland is voor alle leeftijden veelzijdig en inspirerend. Elke streek heeft zijn eigen geschiedenis, met opmerkelijke gewoonten en gebruiken, typische streekrecepten en grappige taalvondsten. Lees meer

Historische stadjes in de Achterhoek
De Achterhoek is een echte doe-regio. Er valt veel te beleven en te ontdekken. Voor jong en oud, op actief en sportief gebied.

Gezellige middeleeuwse stadjes waar je, al dwalend door de smalle straatjes, de historie nog voelt. Eindeloze boswandelingen door een prachtig heuvelachtig landschap. Heerlijke fietsroutes van de ene wijngaard naar de andere. Mijmeren langs de waterkant van éen van de rustgevende riviertjes. Gezellige restaurants waar de lekkerste streekproducten op het menu staan. Lees meer