Internationale kunstroute langs de IJssel

Fiets of wandel deze zomer langs de mooiste rivier van het land!

Van 14 juni t/m 24 september vindt de eerste editie van de IJsselbiënnale plaats, een internationale kunstroute met 26 monumentale kunstwerken langs de IJssel. Langs deze route organiseren bijna 100 initiatiefnemers en musea uit de IJsselvallei een eigen evenement geïnspireerd op de IJssel of op het thema van de IJsselbiënnale ‘klimaatverandering’. Samen met de kunstwerken vertellen zij het verhaal van de IJsselvallei.

Op bijzondere plekken zoals in de uiterwaarden, oude fabriekspanden, gemalen of in de Hanzesteden vinden concerten, dichtvoordrachten, exposities en theatervoorstellingen plaats voor jong en oud. Grote of juist heel intieme voorstellingen zoals het optreden van muzikanten van het Deventer Songwriters Gilde. Zij vergezellen vanuit een bakfiets de wandelaars en fietsers op route van de IJsselbiënnale met livemuziek.

Samen met een rijk gevarieerd activiteitenprogramma van musea, culturele instellingen en kunstenaars uit de IJsselvallei, wordt het een zomer vol cultuur!

Media

Routes

Kaart en routes

De IJsselbiënnale-route bestaat uit verschillende fiets- en wandeletappes die je afzonderlijk of gecombineerd kunt wandelen, fietsen of eventueel kunt rijden met de auto. De hoofdroute betreft de volledige route (4 fietsetappes en 8 wandeletappes) waar je tussen Doesburg en Zwolle langs alle kunstlocaties wordt gevoerd. De route is 106 kilometer. De route kan op iedere gewenste plek gestart worden. 

Om je op weg te helpen krijg je bij aanschaf van een ticket een gratis routekaart. Daarop staan alle locaties, routes, startpunten en parkeerplaatsen. Hoe je de route samenstelt, bepaal je zelf. Niet alles hoeft op één dag; je ticket is gedurende de hele periode geldig. 

Wil je onderweg meer weten of thuis alles nog eens rustig nalezen? Koop dan de uitgebreide IJsselbiënnale-reisgids! Naast de routebeschrijvingen bevat de gids informatie over de vele bezienswaardigheden onderweg: cultuurhistorische plekken, waterwerken, het landschap en de dorpen en steden. En natuurlijk vind je hierin alle informatie over de kunstenaars, kunstwerken en de kunstwerklocaties. Prijs reisgids: € 12,50. De reisgids is vanaf eind juni te koop via de webshop of bij de startpunten van de IJsselbiënnale.

Startpunten
De verschillende etappes kun je starten vanuit de startpunten maar je bent vrij om dit zelf te bepalen. Je kunt starten vanaf een kunstwerk, een deelnemend museum of vanuit een van de steden of dorpen. Reis je per trein of auto? Begin dan de route vanaf een NS-station of P-parkeerplaats.

Verkoop- en startpunten IJsselbiënnale:
Doesburg: Stadshotel Doesburg

De kunstroute én het volledige activiteitenprogramma van de IJsselbiënnale staat op https://ijsselbiennale.nl/nl/agenda/.