Macht & Pracht

Hof te Dieren

De geschiedenis van het landgoed Hof te Dieren gaat vele eeuwen terug. Koning-stadhouder Willem III liet het middeleeuwse huis in de 17e eeuw verbouwen tot wat later zijn favoriete jachtslot werd. Eromheen kwam een fraaie tuin met terrassen, vijvers en grotten. Hoewel het landhuis in de 18e eeuw afbrandde, had ook zijn 19e-eeuwse paleisachtige opvolger geen lang bestaan. In WO II werd ook dat volledig verwoest. Wat nu resteert is het bijzondere landgoed met prachtige boompartijen en de oude ommuring, waarbinnen zich een fraaie wijngaard bevindt.

Op twee hectare zijn acht verschillende soorten druivenrassen aangeplant. Hier worden wijnen van de hoogste kwaliteit gemaakt. De wijn is ter plekke te koop en er zijn rondleidingen met wijnproeverij (vanaf 15 personen). De tours worden verzorgd door de eigenaar, die met bezieling vertelt over de druiventeelt en de heerlijke wijnen! Bezoekers worden meegenomen op een tocht door de wijngaard waarin alle aspecten van de belangrijke historie van deze buitenplaats, het druiventelen en het wijnmaken op een enthousiaste wijze worden uitgelegd. Wie geïnteresseerd is in het bijzondere landgoed, kan de tour uitbreiden met een wandeling door dat gebied.

Wie een volledige dag uit wil, kan ook een lunch, buffet, barbecue en/of outdoor activiteit zoals mountainbiken, steppen of GPS-tocht reserveren. Zomer en winter zijn er volledige dagprogramma's voor familie-uitje, personeelsfeest en (sport)vereniging. Ter plekke worden de eigen wijnen, Dierens Drupje (Nederlandse Grappa), likeuren, streekproducten, druivenplanten en cadeauartikelen verkocht.