Macht & Pracht

Landgoed Huis Sevenaer

Landgoed Huis Sevenaer is een historische kasteelboerderij in hartje Zevenaar. Met het boerenbedrijf nog in eigen beheer. Natuur en cultuur komen hier samen. Puur en biologisch genieten begint hier. Het Landgoed is volop in ontwikkeling om de langgekoesterde wens van Jonkheer van Nispen van Sevenaer ten uitvoer te brengen en het cultuur-historisch erfgoed te behouden.

De historie gaat terug naar de 14e eeuw; een middeleeuwse burcht strategisch gelegen. Vanaf de jaren ’50 beheerd door Jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer. Hij ontwikkelde zijn biologische teeltmethode. Daardoor zijn op het landgoed hoge natuurwaarden aanwezig en komen er zeldzame planten voor die elders vrijwel uitgestorven zijn. In 2012 sterft de Jonkheer op 93-jarige leeftijd. Voor het behoud werd een stichting opgericht en nu met behulp van subsidies een visie op de toekomst gevormd: ‘Een duurzaam zelfstandige kasteelboerderij als sociaal verbinder in de Liemers’.

Samen met onze partners bouwen we aan het uitdragen van het verhaal van deze unieke locatie. Heerlijke authentieke producten, graan, vlees, groenten en fruit van het hoogste niveau. Wie van de producten wil genieten is welkom bij het Eet-Lokaal, gevestigd in het voormalige Polderhuis. Neem er een drankje op het terras bij de oude moerbei-boom en je voelt de rust van het landgoed. Je waant je even terug in de tijd. Overleg ter plekke wanneer je een wandeling kan maken over dit voor Nederland unieke Landgoed. Zeer de moeite waard!


In stijl overnachten? Dat kan vanaf begin 2019 in de voormalige pastorie. Gewoon eens een kijkje nemen of meewerken aan de toekomst van het landgoed kan natuurlijk ook, kom helpen als vrijwilliger, bezoek onze open dag of ga met een Historische Eco excursie mee.