• Zoë & Silos: de Mangrove Musical

    Zoë & Silos: de Mangrove Musical
Mangrove Musical

Zoë & Silos: de Mangrove Musical

Na het grote succes van ‘Deep Ocean Monsters – dé onderwater musical’ presenteren Koninklijke Burgers’ Zoo en Van Hoorne Entertainment deze zomer een gloednieuwe musical, met Zoë en haar nieuwe vriendje Silos in de hoofdrol. In ‘Zoë & Silos – de Mangrove Musical’ beleven zij een spannend avontuur, waarin het leven in de mangrove op kleurrijke en educatieve wijze centraal staat. Van 8 juli tot en met 27 augustus 2017 is ‘Zoë & Silos – de Mangrove Musical’ te zien in het blacklight theater in het park.

In een half uur durend visueel spektakel wordt je meegenomen naar de mangrovebossen van Belize, waar de leukste, spannendste, mooiste en grappigste wezens leven, zoals de Caribische zeekoe en de meest kleurrijke vlinders. Deze adembenemende musical voor jong en oud is bij de entreeprijs inbegrepen!

Het verhaal
Tijdens haar bezoek aan Burgers’ Zoo verwondert de jonge Zoë zich over de kleurrijke omgeving van Burgers’ Mangrove, waar bezoekers worden ondergedompeld in de bijzondere en kwetsbare ‘kraamkamer van de oceaan’. Haar vriend Silos, stagiair-dierverzorger op het park, is in het Zuid-Amerikaanse Belize, waar hij zijn vader bezoekt die werkzaam is als ranger in de plaatselijke mangrove. Zoë droomt ervan om, net als Silos, de mangrove van Belize te bezoeken. Na een uitgebreid videogesprek met haar vriend aan de andere kant van de wereld, valt Zoë in slaap en komt zij in haar dromen terecht in de wereld die Silos zo dierbaar is. Bezoekers worden in een wervelende show meegezogen naar de kleurrijke wereld van de mangrove, waar ze zich verwonderen over de wezens die hier leven.

Meer informatie over de Mangrove Musical
Mangrove

's Werelds grootste overdekte mangrove

Op 12 juli opent Burgers' Zoo een heel bijzonder nieuw ecosysteem: Burgers’ Mangrove. Op een oppervlakte van maar liefst 3000 vierkante meter maak je kennis met het grootste overdekte mangrovegebied ter wereld. Dit is het natuurlijk leefgebied van charismatische diersoorten als zeekoeien, wenkkrabben, vlinders, vogels en vissen. 

Bij binnenkomst in Burgers' Mangrove start de reis op een brug door het mangrovebos. Slechts weinig plantensoorten kunnen overleven in dit extreme zoutige klimaat, waar bij eb en vloed verschillende omstandigheden ontstaan. Plotseling staan bezoekers oog in oog met de Caribische zeekoeien dankzij een meterslange panoramaruit van 12 meter lang en 1,8 meter hoog. Met wat geluk zwemmen deze indrukwekkende zeezoogdieren vlak langs de ruit voorbij.

De Mangrove in Burgers’ Zoo is gebaseerd op de mangrovebossen van het Midden-Amerikaanse land Belize. Mangroves worden weleens de kraamkamer van de oceaan genoemd, omdat veel vissoorten in de mangrove het levenslicht zien, die later op volwassen leeftijd naar de oceaan trekken.

De grootste apenkooi van Nederland

Kom apenkooien!

Burgers’ Zoo organiseert van 22 april tot en met 27 augustus de grootste apenkooi van Nederland. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om te klimmen, hangen, rennen, vliegen en springen over een creatief ontworpen parcours van klimtoestellen en speelattributen in de buitenlucht.

De grootste apenkooi van Nederland
De laatste gymles voor de schoolvakantie is traditioneel vaak de leukste: dan mogen de leerlingen zich helemaal uitleven bij het apenkooien! Basisscholen en gezinnen kunnen ruim twee maanden lang elke dag komen apenkooien in Burgers’ Zoo. In Burgers' Zoo is apenkooien niet alleen avontuurlijk en gezond, maar ook nog leerzaam bovendien.

Spelenderwijs meer over dieren leren
Niet alleen is het gezond om te bewegen, maar ook ontdekken deelnemers spelenderwijs hoe goed dieren op verschillende onderdelen presteren. Bovendien kan het parcours met verschillende vaardigheden als insteek worden afgelegd. Aan elke invalshoek is een bijpassende diersoort gekoppeld: zo lenig als een aap (behendigheid), zo sterk als een beer (kracht), zo snel als een cheeta (snelheid) of zo licht als een vlinder (evenwicht / balans). Spelenderwijs ontdek je tijdens het parcours allerlei informatie over de prestaties van die diersoorten op bepaalde vaardigheden.

Tip: als je met jouw (klein)kinderen, neefjes of nichtjes lekker gaat apenkooien, trek dan voor jouw bezoek geschikte speelkleding aan! Natuurlijk voldoet het parcours aan alle veiligheidseisen, maar kleding zou vies kunnen worden en deelnemen is op eigen risico.

Burgers Zoo

Koninklijke Burgers’ Zoo

Ga eens op wereldreis in Koninklijke Burgers’ Zoo! Het park waar je één bent met de natuur. Ben je klaar voor een avontuurlijke expeditie? Je gaat namelijk op reis door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld! Niet alleen trek je door het tropisch regenwoud, de rotswoestijn van Arizona en de savanne van Oost-Afrika, maar ook maak je op indringende wijze kennis met het tropisch koraalrif en het oerwoud van Maleisië.

Meer informatie over Koninklijke Burgers' Zoo