Algemeen

NS Dagje uit

Een ontspannen dagje uit met de trein.

Ontdek de leukste en voordeligste uitjes in regio Arnhem Nijmengen.

NS heeft drie aanbiedingen voor een heerlijk dagje uit.

Zo kan je kiezen uit een stadswandeling door Arnhem, een dagje genieten en ontspannen in Sanadome in Nijmegen of je ogen openen in het ervaringsmuseum over zien en niet zien, muZIEum in Nijmegen.

Hieronder worden alle aanbiedingen kort toegelicht. Voor meer informatie kijk dan op de website van NS.nl/dagje-uit 

Rondleiding Historische Kelders Arnhem

Beleef in de maanden februari en maart de Arnhemse geschiedenis met een van de bekwame Gilde gidsen die je graag rondleidt. De rondleiding zal beginnen in de nieuwste architectonische parel van de stad, Arnhem Centraal. De Gilde-gids zal de hoofdzaken van dit meesterwerk vertellen, niet alleen de zichtbare, maar ook de onzichtbare!

Vanuit hier gaat de wandeling verder naar de Historische Kelders van Arnhem. Daar bevindt zich het Erfgoedcentrum Rozet. Hier komt de volledige geschiedenis van Arnhem weer tot leven. En ook de schatten van Arnhem liggen hier opgeborgen.

Daarna kan er gepauzeerd worden in Rozet, het pand dat genomineerd is als beste gebouw ter wereld 2016! Hier kan in het restaurant Momento een kopje koffie of thee gedronken worden.

Als afsluiting kan er genoten worden van het spectaculaire uitzicht op het panoramaterras.

Met de NS kortingsbon krijg je 50% korting op de stadswandeling door oud en nieuw Arnhem, en een koffie of thee voor €1,50 in restaurant Momento.
De kortingsbon is alleen geldig in combinatie met een vervoersbewijs van NS.

De aanbieding is geldig tot en met 31 maart 2017.
De wandelingen vinden plaats op donderdag en zaterdag vanaf 14.00u.

Voor meer informatie kijk op de website van NS.nl

muZIEum Nijmegen

Hoe is het om blind of slechtziend te zijn? In het muZIEum kan je dit zelf ervaren. Ga mee op pad in een wereld waarbij horen, ruiken, voelen en proeven een grotere rol spelen dan dat je gewend ben.

Het muZIEum laat je meer zien dan objecten of teksten over dit onderwerp. Er zijn namelijk 2 verschillende donkerbelevingen en ook een buitenbeleving, Expeditie ribbelroute.  Hierbij krijg je een speciale  rondleiding van een blinde of slechtziende gids die je wegwijst zal maken in een wereld waarbij je niks ziet. Zelf mee doen is hierbij erg belangrijk, net zoals het gebruik van je andere zintuigen!

Dit alles samen zorgt voor een bijzondere ervaring.

Met de NS kortingsbon krijg je het 2e entreekaartje gratis voor het muZIEum.
De kortingsbon is alleen geldig in combinatie met een vervoersbewijs van NS.

De aanbieding is geldig tot en met 31 maart 2017, met uitzondering van de voorjaarsvakantie, 18 februari tot 5 maart.

Voor meer informatie kijk op de website van NS.nl