• World Press Photo in het Afrika Museum

    World Press Photo in het Afrika Museum
Tentoonstelling WORLD PRESS PHOTO 2017

World Press Photo

Op 17 november opent de nieuwe tentoonstelling WORLD PRESS PHOTO 2017 in het Afrika Museum. Deze 60ste editie van WORLD PRESS PHOTO toont indrukwekkende persfoto’s van 45 prijswinnaars uit 25 landen in acht categorieën: Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Mensen, Reportage en Sport. In elke categorie zijn een eerste, tweede en derde prijs toegekend.

De World Press Photo van het voorbije jaar is An Assassination in Turkey van de Turkse fotograaf Burhan Ozbilici. Deze foto en die van de andere winnaars zijn te zien van 17 november tot en met 4 maart 2018 in het Afrika Museum.

Fotocredit: Jonathan Bachman

Bestel tickets

Media

Media

Ontdek Afrikaanse kunst en culturen in het Afrika Museum

Binnenmuseum
Het museum heeft een binnen- én een buitenmuseum. In het binnenmuseum zijn er traditionele Afrikaanse objecten te bewonderen als ook een grote collectie hedendaagse Afrikaanse kunst. Deze objecten vertellen veel over de gebruiken en gewoonten in de verschillende Afrikaanse landen en over de Afrikaanse diaspora.

Buitenmuseum
In het buitenmuseum krijgt het thema ‘Architectuur’ een vervolg in de Afrikaanse dorpen en woonerven. Wandel over een erf uit Ghana, door een dorp van de Dogon uit Mali, ontdek de ‘mongulu’s’ van de Baka-pygmeeën uit Kameroun. Ook zuidelijk Afrika is vertegenwoordigd met een woonerf uit Lesotho. De groenten op de kleine akkers en de inrichting van de huizen zorgen voor een echte Afrikaanse sfeer. De kinderen kunnen heerlijk door de natuur struinen en lekker klimmen in het beeldenbos. Een perfect dagje uit!

Luister naar mythen en verhalen
Bezoekers kunnen in het beeldenbos luisteren naar mythen en verhalen over de tentoongestelde dieren. De grote dierfiguren in het bos (slang, kameleon, raaf en haas) zie je ook in het Binnenmuseum terugkomen in objecten zoals maskers en beelden. Deze dieren spelen in de Afrikaanse orale tradities een belangrijke rol.

Meer informatie over het Afrika Museum