Rondje Rosendael Arrangement - Kasteel Rosendael

Rondje Rosendael Arrangement - Kasteel Rosendael Vanaf €14

In deze Gelderse residentie heerst een bewoonde sfeer. De prachtige collectie meubels, zilver en porselein laten de 18- en 19de-eeuwse grandeur van het interieur herleven.

Maar de geschiedenis van Rosendael gaat terug tot de tijd dat hier de graven en hertogen van Gelre, ruim 200 jaar, verblijf hielden. Vermaard tot over de grenzen is dit kasteel ook om zijn park. Al in de 17de eeuw was Rosendael voorbeeld van verfijnde tuinaanleg: hagen, kabinetjes, beeldhouwwerk, tuinvazen, vijvers, watervalletjes en fonteinen. Een groen hemeltjen op aerd, aldus dichter en staatsman Constantijn Huygens. Dat bleef zo. De huidige tuinsieraden, zoals de schelpengalerij, bedriegertjes en theekoepel zijn van de hand van de 18de-eeuwse tuinarchitect Daniel Marot. 

Inhoud arrangement

  • Koffie / Thee
  • Gebak
  • Rondleiding

Prijs

  • Vanaf €14 p.p.

Bijzonderheden

U bent welkom om kasteel en park Rosendael te bezoeken van 1 april tot 1 november, dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur. De laatste rondleiding en toegang is om 16.00 uur. Op ter plekke aangegeven tijden worden er tussen 12.00 en 16.00 uur rondleidingen gegeven.Reserveren is noodzakelijk

Organisator(s)

  • Kasteel Rosendael

Contactinformatie

Contactinformatie