Geniet van een prachtige zonsondergang

Ontdek het gezellige Kranenburg

Beleef de cultuur en historie
Meest gezocht
Welkom in Kranenburg

Tussen Rijn en Reichswald

Net over de Duitse grens, in het groene heuvelachtige gebied tussen Kleve en Nijmegen, ligt aan de Via Romana het grensstadje Kranenburg met haar acht kernen Frasselt, Grafwegen, Mehr, Niel, Nütterden, Schottheide, Wyler en Zyfflich. Het op het eerste oog rustige stadje is één van de meest verrassende streken in dit grensgebied.

Zodra je Kranenburg binnenkomt, waan je je al direct in het verleden. De middeleeuwse stadswal van Kranenburg en het historische centrum geven het stadje een geheel eigen karakter. De stadsmuren met de machtige torens zijn grotendeels behouden en verdedigingswerken geven de weerbaarheid van de stad aan. Tegenwoordig schrikken de muren niet meer af, maar spelen ze een hoofdrol in schitterende tafereeltjes met hoekjes en verrassende doorkijkjes.

De oorsprong van de naam Kranenburg is niet geheel te herleiden maar zou kunnen wijzen op het feit dat er vroeger talrijke kraanvogels in dit gebied voorkwamen.

Kranenburg en haar kernen, die elk hun eigen geschiedenis hebben, zijn bij uitstek geschikt voor iedereen die een actief en gezellig dagje uit in deze grensstreek wil beleven. Volop fiets- en wandelroutes langs fraaie bezienswaardigheden, een keur aan gastvrijheid en typisch Duitse ‘Gemütlichkeit’.

Ideale uitvalsbasis
Door de gunstige ligging is Kranenburg een ideale uitvalsbasis voor verkenningstochten in het gebied van de Niederrhein aan beide zijde van de grens. Je vindt hier een uitgestrekt weidegebied met knoestige knotwilgen, oude boomgaarden, heggen en eindeloze populieren lanen. Elke winter tref je hier bijzondere gasten: meer dan 150.000 wilde ganzen uit de poolstreken overwinteren dan in het Rijndal tussen Nijmegen en Xanten.

Wil je langer dan één dag van al dit moois genieten? Kranenburg heeft een ruim aanbod aan overnachtingsmogelijkheden. Kranenburg heeft ook een camperplaats, schitterend gelegen in het centrum van Kranenburg, met een prachtig uitzicht op de schiderachtige vallei.

Via Romana
Zowel in Duitsland als in Nederland liggen langs de Via Romana, de Romeinse heerbaan en handelsroute, belangrijke toeristische en culturele attracties. De 200 kilometer lange Via Romana strekt zich uit tussen de oudste stad van Nederland, Nijmegen en het Duitse Xanten. Het is een reis door 2000 jaren geschiedenis, die behalve Kranenburg, ook nog bezienswaardige Duitse plaatsen zoals Kalkar, Bedburg-Hau, Kleve en Nederlandse dorpen Groesbeek en Ubbergen verbindt.

Winkelen
Aardig om te weten is dat winkelen in Kranenburg in een aantal gevallen voordeliger is dan in Nederland. De winkels zijn in het algemeen op werkdagen tot 18.00 uur geopend. Enkele supermarkten zijn tot 21.00 uur geopend. Op zaterdag sluiten de winkels zo tussen 16.00 en 18.00 uur.

Arrangementen
De Tourist Info Center Alter Bahnhof in Kranenburg heeft een aantal leuke arrangementen samengesteld die je alleen, met een groepje of een grote club mensen kunt boeken. Het betreft de volgende arrangementen:
- Krimi-Rallye en Historisch Nijmegen met de Zonnetrein
- Ontdek Kranenburg en bezoek Museum Het Valkhof in Nijmegen
- Reis van Kranenburg met de Draisine naar Wijndorp Groesbeek
- Beleef het Reichswald op de fiets
- Een dag vol kunsthistorie in Kranenburg en Nijmegen

Kijk voor meer informatie over de gemeente Kranenburg op www.kranenburg.de

▼ Lees meer over Kranenburg

Vraag het de VVV

Contact met de VVV kan op deze manieren:

Icon Contact Twitter Neem contact op via Twitter