Meest gezocht
Welkom in Wijchen

Welkom in Wijchen

Veelzijdig en verrassend!

Een rijke en veelbewogen geschiedenis, klassieke en moderne kunst, gevarieerde natuur én gastvrijheid, dat is Wijchen. Van middeleeuwse kastelen tot kronkelige wandelpaadjes door de bossen; van een gezellig terrasje tot de rust in het vennenlandschap. En van een trendy restaurant tot een sfeervol, gastvrij bed & breakfast. Jij noemt het, Wijchen heeft het.

Rijke historie? Dat is niets te veel gezegd, want de Romeinen kenden de Heerlijkheden al. Wijchen, op nog geen vijf kilometer van Nijmegen, de oudste stad van Nederland, is te slotte ontstaan uit vijf kleine bestuurlijke eenheden ofwel de Vijf Heerlijkheden.

Het schilderachtige centrum is een lust voor het oog en biedt een rijke variatie aan winkels, boetiekjes, restaurants en cafés. Struin ontspannen door de pittoreske straatjes en wandel over de markt en langs de monumentale panden. Natuurlijk mag je het kasteel, de grootste bezienswaardigheid, niet missen. 

Het historische dorp ligt in het Land van Maas en Waal, een prachtig gebied dat een grote variatie  aan natuurschoon te bieden heeft. Al wandelend kom je langs uitgestrekte weilanden, de bossen van Alverna en de Valendriese Heuvels. Hierop zijn de wonderschone vennen, eeuwenoude dijkjes en natuurlijk de vergezichten en oevers van de Maas en Waal die zo bepalend zijn voor het landschap dat we nu kennen een prachtige aanvulling.

De Maasdorpen Niftrik en Balgoij en het stadje Batenburg zijn door kenmerkende dijken en uiterwaarden met elkaar verbonden. Het Maaslandschap rond Niftrik biedt plaats aan zowel natuur als aan waterrecreatie en je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Balgoij is een oude heerlijkheid, een voormalig bezit van de graven (later hertogen) van Kleef. De graven wilden hun invloed in het Land van Maas en Waal uitbreiden en bouwden rond 1360 een machtig kasteel. In 1672 werd het door de Fransen verwoest. Er is nu niets meer van te zien helaas. Bij Batenburg, het stadje met zijn waardevolle kasteelruïne, is een nog werkende eendekooi te vinden. Door de rust die in en rond een eendenkooi moet heersen, zorgt voor een interessante en zeer gevarieerde flora en fauna.

▼ Lees meer over Wijchen

Vraag het de VVV

Contact met de VVV kan op deze manieren:

Icon Contact Twitter Neem contact op via Twitter

Icon Contact Facebook Neem contact op via Facebook

Icon Contact Bellen Liemers Bel 0900 - 11 22 3 44 (lokaal tarief)

Icon Contact Kantoor Bezoek VVV Wijchen

Icon Contact Mail Stel je vraag via het contactformulier

Evenementen in Wijchen