Veluwetransferium Posbank

Graag verwelkomen we je in het Veluwetransferium Posbank bij Rheden. Een prima begin- of eindpunt van een dagje Nationaal Park Veluwezoom. Vereniging Natuurmonumenten beheert dit gebied. In haar Bezoekerscentrum is een exporuimte, leuke winkel, gezellige tekenhoek en zitkuil en een multifunctionele vergaderzaal.

Kom je vanaf het station of de parkeerplaats, dan zie je ook de vrij toegankelijke educatieve tuin van Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN) liggen.

Voor een hapje en een drankje loop je door naar Brasserie Veluwezoom, waar je met mooi weer heerlijk buiten zit. Er is een royale speeltuin vol gevarieerde speeltoestellen, geschikt voor alle kinderen, en aan het begin van de groene wandelroute (schaapskooi) vind je in het bos een klim- en klauterpad.
Wil je meer weten over recreatie in Nationaal Park Veluwezoom of (elektrische) fietsen, steps, mountainbikes e.d. huren, ga dan naar het VVV-Agentschap in hetzelfde gebouw. Of informeer naar de mogelijkheden voor een bedrijfsuitjes of familiedag in de natuur bij Veluwe Actief – Oversteegen.

VVV Informatiepunt
De lokale medewerkers van Veluwe Actief – Oversteegen vertellen u graag over wat er te zien, te doen en te beleven is en helpen u de bijzondere plekjes van de omgeving te ontdekken. Bij het VVV Informatiepunt zijn fiets- en wandelroutes verkrijgbaar, plattegronden, brochures en folders van bezienswaardigheden.
Ook bieden zij voor particulieren én zakelijke gasten diverse activiteiten aan in het gebied.

Tijdens de vakanties ook op de maandagen geopend!

dinsdag 10:00 - 17:00
woensdag 10:00 - 17:00
donderdag 10:00 - 17:00
vrijdag 10:00 - 17:00
zaterdag 10:00 - 17:00
zondag 10:00 - 17:00
  • Het Blauwe Goud: Langs de IJssel (zomer)

Deze fietsroute brengt je langs forten, kastelen, sluizen, gemalen, molens en industrie langs de IJssel.

• Buitenplaatsen aan de Veluwezoom

De Veluwezoom wordt ook wel Gelders Arcadië genoemd. Hier bevinden zich tal van historische landhuizen, fraai gelegen aan de rand van de heuvels van de Veluwe.

• Rondje Posbank

Deze fietsroute leidt je door de gemeente Rheden in de Zuid-Oost Veluwezoom, het prachtige gebied tussen IJsselvallei en Veluwe.