Meest gezocht
Welkom in Overbetuwe

Welkom in Overbetuwe

Land van Elstar, Caesar, Rijn en Waal

De Gemeente Overbetuwe is met haar prachtige landschappen, doorkruist door rivieren en talloze fleurige fruitgaarden, meer dan de moeite waard om te bezoeken. Aan de noordzijde begrenst door de Neder-Rijn, aan de zuidzijde door de Waal en midden door de gemeente stroomt de Linge. Naast de rustgevende natuur, heeft Overbetuwe ook een aantal gastvrije en gezellige dorpjes.

In Elst zijn veel bijzondere winkeltjes te vinden waar je gezellig kunt funshoppen. Met name rond de Dorpsstraat zijn veel winkels met voor ieder wat wils. Langs de landweggetjes staan in het voorjaar zomer kraampjes met seizoensfruit zoals kersen, aardbeien, pruimen, appels en peren. Ben je meer een liefhebber van bloesem dan is het je aan te raden om in het voorjaar door de gemeente te fietsen of wandelen. Ook voor kunst en cultuur of een actief uitje kun je in de gemeente Overbetuwe terecht. 

De gemeente Overbetuwe is gelegen in een prachtig gebied omringd door rivieren en natuur. De gemeente is verrassend en veelzijdig! Je vindt er schitterende boerderijen, weelderige boomgaarden, oude molens en kerkjes. In de gemeente kun je actief de natuur ontdekken. In de leuke en gezellige dorpjes worden leuke evenementen georganiseerd.

Fietsen en wandelen
De gemeente is de perfecte plek voor fietsers en wandelaars. Er zijn veel mogelijkheden, zo kun je een route uitstippelen langs het water maar je kan ook door het prachtige landschap fietsen. Tijdens je tocht kun je naast de natuur ook genieten van heel veel fruit! Natuurlijk kun je aan het einde van je tocht nagenieten op een terrasje aan het water.

Bekijk hier gratis de brochure 'Hot Spots Overbetuwe Lingewaard'. Je kunt de brochure ook gratis ophalen bij VVV Agentschap De Boerderij (Intratuin) in Elst of bij één van de locaties die in de gids staan.

Vraag het de VVV

Contact met de VVV kan op deze manieren:

Icon Contact Twitter Neem contact op via Twitter

Icon Contact Facebook Neem contact op via Facebook

Icon Contact Bellen Liemers Bel 0900 - 11 22 3 44 (lokaal tarief)

Icon Contact Kantoor Bezoek één van de VVV kantoren

Icon Contact Mail Stel je vraag via het contactformulier