Fort Pannerden – Spannend én Verrassend!

Daphne 28 oktober 2016

Verborgen onder een dak van aarde, maar toch met een geweldig uitzicht. Kijk vanaf het dak over de Waal en Rijn. Trotseer water, aarde, lucht en water waar het fort al 150 jaar mee strijdt!

Fort Pannerden is de ideale locatie voor een dagje uit met het gezin. Er valt veel te beleven in het meest oostelijk gelegen fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, nabij Doornenburg. Bekijk het spectaculaire uitzicht vanaf de vijfde verdieping. Ook zijn er allerlei interactieve programma’s waarmee je op ontdekking kunt gaan, actief of juist heel relaxed.
Kom met de hele familie voor een familiedag. De jongeren vermaken zich met het real life game ‘Elements’ of een ‘Expeditie-speurtocht’ en de ouderen kunnen herinneringen ophalen in het soldatenmuseum of op ontdekking gaan met een audiotour. De familiedag is voor alle leeftijden een groot feest!

Bekijk de vlog en kom meer te weten over Fort Pannerden en wat er allemaal te doen is!

 

Meer weten? Bekijk de website http://fortpannerden.eu/

Gerelateerde artikelen

Een herfstdag in Park Sonsbeek Arnhem
Gwendolyne 30 oktober 2015

Op loopafstand van Station Arnhem Centraal vind je Park Sonsbeek. Een enorm stadspark dichtbij het centrum. Het is een park met veel hoogteverschillen, vijvers, lange paden en een hertenweide. Ieder stukje van het park is bijzonder en er valt veel te ontdekken. Naast een mooie groene omgeving zijn er ook nog een aantal oude gebouwen te vinden in Park Sonsbeek. In de herfst kleurt het park in herfstkleuren: Oranje, geel, rood en af en toe nog wat groen tussendoor. Het is een mooi gezicht en daarom trekken veel gezinnen er op uit om even te genieten van de natuur. En dit was precies wat wij ook gingen doen!

Ontdek de Romeinen in Nijmegen
Gwendolyne 26 november 2015

Nijmegen is de oudste stad van Nederland, gesticht door de Romeinen rond 10 voor Christus. Ze noemden de stad Oppidum Batavorum, dat eigenlijk 'versterkte plaats van de Bataven' betekent. In deze blog neem ik je mee naar een stukje geschiedenis van de Romeinen in Nijmegen en laat ik je zien waar je nu die Romeinse tijd kan beleven!

Drie opvallende kastelen in de regio Arnhem Nijmegen
Gwendolyne 30 november 2015

De provincie Gelderland kent een rijke historie. Wij nemen je mee terug naar de Middeleeuwen, de tijd waarin de grote lokale machthebbers burchten en later kastelen laten bouwen, de graafschap en later Hertogdom Gelre ontstaat en de tijd waarin handel en ambacht in opkomst waren. Steden zoals Arnhem en Nijmegen werden de basis voor een stedelijke samenleving zoals wij deze nu nog kennen. In deze regio zijn ook nu nog opvallende kastelen te vinden, met ieder hun eigen verhalen. Wij lichten er drie voor je uit die zeker een bezoek waard zijn: Kasteel Doorwerth, Kasteel Hernen en Kasteel Doornenburg.

Ik ben Daphne en ben 21 jaar jong. Al wat jaartjes ben ik woonachtig in het mooie Elst en vanaf hier reis ik al bijna 4 jaar naar Deventer voor de opleiding Hoger Toeristisch & Recreatief Onderwijs aan het Saxion te Deventer.