Eerste paal van Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

12 mei 2015

Op vrijdag 8 mei 2015 heeft familie Van der Valk de eerste paal van Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent geslagen. 5e generatie Max van der Valk (4) en Sem Boomkens (3) voltrokken samen met hun vaders de symbolische handeling in bijzijn van de familie, vrienden en aanstaande buren van het hotel.

Het nieuwe hotel zal naar verwachting in mei 2016 opgeleverd worden en streeft ernaar haar deuren te kunnen openen vóór de 100e Vierdaagse.  Het casco van de hoteltoren zal eind november klaar zijn. Het hotel zal gaan beschikken over 117 kamers, een restaurant, bar, congresfaciliteiten, fitness, wellness en parkeergarage. De komst van het hotel levert Nijmegen circa 120 fulltime en parttime arbeidsplaatsen op.

Het management wordt gevormd door de 4e "Valk-generatie": Marije van der Valk en haar partner Thijs Boomkens. Sinds 2009 zijn zij verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Van der Valk Hotel Arnhem bij Papendal en tevens vanaf het eerste uur betrokken bij de plannen voor Hotel Nijmegen-Lent. Tijdens de laatste bouwfase zullen zij de overstap van Arnhem naar Nijmegen maken. Bart van der Valk, de broer van Marije,  is projectmanager en eindverantwoordelijk voor de bouw.  

Marije van der Valk: “Zeven jaar geleden zijn we samen met de Gemeente Nijmegen en Wiegerinck Architecten aan dit mooie project begonnen. Vandaag slaan we de eerste paal, het startsein voor de officiële bouw. Thijs, Bart en ik zijn ontzettend trots en dankbaar dat wij deze kans krijgen en zullen er alles aan doen om van Hotel Nijmegen-Lent een succes te maken.”

comments powered by Disqus