In Nijmegen verrijst de 'bioscoop van de toekomst'

07 december 2015

Groot Nijmegen heeft er sinds 5 december een gloednieuwe bioscoop bij. De opening van CineMec voorziet de stad en de regio in één klap van zeven moderne zalen met state of the art-techniek en ongekend comfort. CineMec vertoont de nieuwste films, presenteert veel special events en zal vanaf 2016 een belangrijke locatie voor zakelijke evenementen zijn.

Wat is CineMec?
Het markante rode gebouw in Nijmegen-Noord biedt 1860 zitplaatsen, verdeeld over zeven zalen. Zaal 1, de premiumzaal (690 stoelen) biedt het allermooiste beeld (laserprojectie) en de allernieuwste geluidstechniek (Dolby Atmos). Daarnaast is zaal 8 een vlakke vloer-zaal voor multi-functioneel gebruik. Met de bouw van het nieuwe complex is een investering van 21 miljoen euro gemoeid. Na Ede (1999), Utrecht (september 2015) is Nijmegen de derde CineMec-vestiging in Nederland.

CineMec is dé plek voor de filmliefhebber: alle belangrijke nieuwe films gaan hier in première, er vinden (v.a. eind februari 2016) dagelijks zo’n 20 à 25 voorstellingen plaats en regelmatig wordt er iets speciaals rond een nieuwe film georganiseerd: voorpremières, bezoek van de cast, Ladies Nights en workshops voor kinderen. Ook besteedt CineMec aandacht aan de betere film met haar arthouse-programmering. Iedere film wordt ingeleid, en gastvrijheid en duurzaamheid staan bij CineMec hoog in het vaandel.
 
CineMec haalt de wereld in huis
CineMec Nijmegen is de 'bioscoop van de toekomst'. Naast alle nieuwe films haalt CineMec letterlijk de wereld in huis door opera's, toneelstukken en balletuitvoeringen uit alle delen van de wereld live via de eigen satelliet uit te zenden. Met ingang van 2016 vinden er live voorstellingen plaats van de Metropolitan Opera in New York en het National Theatre in Londen,en is er een programma met tentoonstellingsfilms te zien over grote internationale kunstexposities, exclusief in HD voor de bioscoop geproduceerd.

Behalve bioscoop is CineMec met zijn sfeervolle foyers, digitale projectie, goed geoutilleerde zalen en 360 parkeerplaatsen op eigen terrein ook de perfecte locatie voor zakelijke evenementen, congressen en beurzen. “Het nieuwe gebouw moet dezelfde multifunctionele en energieke uitstraling krijgen als CineMec Ede”, stelt directeur Gerben Kuipers. “Daar bewijzen we al vijftien jaar met succes hoe cultuur en de zakelijke markt elkaar perfect kunnen aanvullen.”

Drijvend bioscoopscherm
Een unicum is het buitengebied met foyer dat in het voorjaar ontwikkeld wordt rond de recreatieplas in Lent, op een steenworp afstand van de bioscoop. Een plek waar in de zomer ‘drijf-in voorstellingen’ kunnen worden vertoond. Openluchtfilms op het water: CineMec Nijmegen is de enige bioscoop in Nederland die deze vorm van film beleven mogelijk maakt.

Kom kennismaken
CineMec Nijmegen maakt de komende weken een vliegende start met een introductieprogramma. Bezoekers krijgen vanaf 5 december dagelijks prachtige films te zien voor € 5,-. “Dan gaan we o.m. de klimaatbeheersing perfect afstellen”, aldus Gerben Kuipers. ”Dat kan pas goed als er publiek in de zaal zit.” Vanaf 10 december vertoont CineMec dagelijks films in 4 zalen. 16 december vindt de speciale voorpremière plaats van Star Wars: The Force Awakens. In januari en februari worden de laatste 3 zalen van CineMec Nijmegen afgebouwd; begin maart 2016 volgt de officiële opening.

Locatie en bereikbaarheid
CineMec ligt in de nieuwe wijk de Waalsprong, centraal gelegen aan de N325 tussen Nijmegen en Arnhem, en naast het P&R Transferium bij de Ovatonde. Goed bereikbaar met auto, openbaar vervoer en fiets. CineMec ligt aan het RijnWaalpad, het snelfietspad tussen Nijmegen en Arnhem.

CineMec is sinds september 2014 onderdeel van de Pathé Groep

comments powered by Disqus