Kunst uit Kröller-Müller in pop-upmuseum van DWDD

13 mei 2015

Kunstwerken uit het Kröller-Muller Museum in Otterlo worden geësposeerd in de tweede editie van het Pop-Up Museum van televisieprogramma De Wereld Draait Door (DWDD).

Kunstwerken uit het Kröller-Muller Museum in Otterlo worden geësposeerd in de tweede editie van het Pop-Up Museum van televisieprogramma De Wereld Draait Door (DWDD). Dat museum wordt ingericht in het Allard Pierson Museum in Amsterdam.

In 9 zalen worden werken uit 11 musea in Nederland tentoongesteld. Elke zaal wordt ingericht door 1 conservator. Carice van Houten is er daar 1 van. Zij zoekt in Kröller-Müller naar kunstwerken om te exposeren in 'haar' zaal.

Het televisieprogramma zal met een aantal van haar vaste gasten negen zalen inrichten met werk uit de depots van elf Nederlandse musea. Het thema is ook dit keer: Verborgen Kunstwerken.

Kelder
Thema van de expositie is Verborgen Kunstwerken. Van Houten gaat in de kelder van het Otterlose museum op zoek naar verborgen pareltjes ie de moeite waard zijn te tonen aan het publiek.

Archeologiemuseum
Het pop-upmuseum van DWDD opent 29 januari 2016 in het Allard Pierson Museum, het archeologiemuseum van de Universiteit van Amsterdam.
De 8 andere zalen worden ingericht door Wim T. Schippers, Sander van de Pavert, Paul de Leeuw, Beatrice de Graaf, Daan Roosegaarde, Robbert Dijkgraaf, Paulien Cornelisse en Sywert van Lienden.

Eerste editie
De eerste editie van het DWDD Pop-Up museum is nog te zien tot en met maandag 25 mei in het Allard Pierson Museum in Amsterdam

comments powered by Disqus