Lancering nieuwe beleving in het muZIEum

06 oktober 2015

Op donderdag 15 oktober lanceert het muZIEum een unieke buitenbeleving genaamd Expeditie Ribbelroute. Deze nieuwe beleving is niet gericht op blindheid, maar juist op slechtziendheid.

Het muZIEum vierde in augustus haar 3-jarig bestaan. Er werken inmiddels 38 mensen met een visuele beperking en nog dit jaar ontvangen we onze 100.000ste bezoeker. Tijd voor een nieuwe stap! De huidige donkerbelevingen vinden binnen in het muZIEum plaats en zijn gericht op de ervaring hoe het is om blind te zijn. Met trots melden wij u dat zowel de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma en de burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls op 15 oktober onze nieuwe beleving ‘Expeditie Ribbelroute’ lanceren.

Expeditie Ribbelroute
Wat maakt deze beleving zo uniek? Het is een rondleiding in het stadscentrum van Nijmegen die gegeven wordt door een gids met een visuele beperking. Maar het is geen gewone stadswandeling, want met behulp van Virtual Reality brillen wordt men als deelnemer zelf tijdelijk slechtziend. Met Expeditie Ribbelroute geven we de bezoeker letterlijk ‘een kijkje’ in de wereld van slechtziende mensen. Een bijzondere ervaring, een leuk uitstapje en tegelijkertijd creëren we extra werkgelegenheid voor mensen met een visuele beperking.

comments powered by Disqus