Nederlandse Wijnfeesten Groesbeek 25 tot en met 27 september 2015

03 september 2015

Wijnfeesten in Nederland 25, 26 en 27 september in Groesbeek. Droomt u weg naar verre oorden bij de gedachte aan een wandeling door de wijngaard, wat wijntjes proeven, gezellig samenzijn met vrienden bij heerlijke muziek met een beetje swingjazz en mediterrane klanken? Deze sfeer is dichterbij dan menigeen zal denken. Het Gelderse wijndorp Groesbeek, bij Nijmegen, staat in het laatste weekend van september geheel in het teken van wijn, spijs, muziek en meer.

Wijnfeesten in Nederland

25, 26 en 27 september in Groesbeek

Droomt u weg naar verre oorden bij de gedachte aan een wandeling door de wijngaard, wat wijntjes proeven, gezellig samenzijn met vrienden bij heerlijke muziek met een beetje swingjazz en mediterrane klanken? Deze sfeer is dichterbij dan menigeen zal denken. Het Gelderse wijndorp Groesbeek, bij Nijmegen, staat in het laatste weekend van september geheel in het teken van wijn, spijs, muziek en meer.

Met 20 hectare wijnbouw is Groesbeek een grote speler op de Nederlandse wijnbouwkaart en dat is jaarlijks een feest(je) waard. Op vrijdag 25 september kunt u deelnemen aan wijnworkshops en rondleidingen in de wijngaard, vervolgens dineren in één van de Groesbeekse restaurants en aansluitend naar het avondvullend concert van de De Heeren van Amstel Band met als Special guest Rob de Nijs uit Groesbeek. Deze strakke, jonge en energieke band,  De Heeren van Aemstel, treedt op als coverband, maar natuurlijk ook in samenwerking met Rob de Nijs, afkomstig uit Groesbeek en onlangs vooral bekend geworden door zijn prachtige optredens in the Voice of Holland en als backing vocal in The Passion en met zijn soulmate Shirma.

Op zaterdag 26 en zondag 27 september zijn er in het centrum van Groesbeek o.a. wijnworkshops, een internationale wijn- en spijsmarkt, gezellige terrassen en livemuziek. Wie Vriend van de Wijnfeesten wordt (à €10,-) ontvangt een proefglas, kan gebruik maken van de pendeldienst tussen centrum en de open Groesbeekse wijngaarden en kan voor €1,- per proefmaatje deelnemen aan de proeverijen op de wijnmarkt en in de wijngaarden. Bovendien maakt men kans op een Europese wijnreis en geniet men van vele andere voordelen.

De wijnworkshops hebben thema’s als Het geheim van Nederlandse wijn, Groeten uit Griekenland en Verrassend Zuid-Afrika. Natuurlijk kunt u een kijkje nemen in de open Groesbeekse wijngaarden en wijnkelders en delen in de passie van de wijnboer.

Op zaterdagavond 26 september staat LOS Nederpopcovers op de bühne in de feesttent van de Wijnfeesten. Een avond met LOS staat garant voor een avond meezingen, dansen en springen op de allergrootste Nederlandstalige hits uit de popgeschiedenis. De Dijk, The Scene, Nick & Simon, Het Goede Doel, Guus Meeuwis, Acda & De Munnik, Bloem, Kinderen voor Kinderen, Boudewijn de Groot en vele, vele anderen! Door de jaren ervaring maar vooral door het nooit aflatende enthousiasme zorgt LOS voor een onvergetelijke avond voor iedereen!

De Nederlandse Wijnfeesten Groesbeek is een driedaags evenement voor de echte wijnliefhebber, maar ook voor iedereen die een gezellig dagje uit zoekt, met vrienden, familie, collega’s of met z’n tweeën. Er is een bijzonder Dorpsplein waar Jills Event zal plaatsvinden met veel aandacht voor jezelf; mode en beauty, stoelmassages, leuke producten voor huis en tuin, kinderactiviteiten, modeshows en natuurlijk zijn de winkels open. Op het Place du Tertre ontmoet u, à la Montmartre, portretterende kunstenaars en kunt u gebruik maken van hun kunsten. Op zondag zal het 1e Nederlands Kampioenschap Wijnvatrollen plaats gaan vinden in Groesbeek. Dat wilt u zeker niet missen. De pleinen zijn gratis toegankelijk.

U kunt zelf uw dag samenstellen met bijvoorbeeld een streekmenu, wijnworkshop en muziekavond. Ook combinaties met sportieve, creatieve of culturele activiteiten zijn mogelijk. Kaarten en informatie via www.nederlandsewijnfeesten.nl .  Voor overnachtingsmogelijkheden, van hotel tot trekkershut en van tipi-tent tot stacaravan, zie www.groesbeektoerisme.nl .

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.nederlandsewijnfeesten.nl en via Primera, en zo lang de voorraad strekt ter plaatse aan de kassa.

 

Nazomeren in Groesbeek; dichterbij dan u denkt.

comments powered by Disqus