Nieuw theaterseizoen staat bij Productiehuis Generale Oost in het teken van verandering, verankering en verbinding

20 augustus 2015

Dit seizoen staat voor Theater- en Dansproductiehuis Generale Oost in het teken van verandering, verankering en verbinding; met steun van Gemeente Arnhem en Provincie Gelderland wordt Theater aan de Rijn vanaf eind maart 2016 grondig gerenoveerd en verbouwt door NEXIT architecten.

Dit seizoen staat voor Theater- en Dansproductiehuis Generale Oost in het teken van verandering, verankering en verbinding; met steun van Gemeente Arnhem en Provincie Gelderland wordt Theater aan de Rijn vanaf eind maart 2016 grondig gerenoveerd en verbouwt door NEXIT architecten.

Tot die tijd presenteert Generale Oost weer een vol programma met eigen producties, gastvoorstellingen uit Arnhem, Nederland en ver daarbuiten in haar eigen Theater aan de Rijn. Ook tijdens de verbouwing zit productiehuis Generale Oost niet stil, haar producties zijn tot oktober te zien zijn op diverse podia en festivals in Arnhem en de rest van het land.

Nieuwe projecten en samenwerkingen
Nieuw dit seizoen is de geïntensiveerde samenwerking met Stadstheater Arnhem. Niet alleen programmeert Generale Oost in seizoen 2015/2016 voor het eerst een aantal voorstellingen in Stadstheater Arnhem. Stadstheater Arnhem programmeert op haar beurt een aantal avonden in Theater aan de Rijn.

Daarnaast zal Generale Oost voor het eerst een aantal dansworkshops aanbieden voor iedereen die van dans houdt. Deze workshops worden gegeven door dansdocent Debora Heijne en een aantal professionele dansmakers (allen alumni van de ArtEZ dansacademie). In tien dinsdagavonden leer je niet alleen meer creativiteit en authenticiteit in jouw dansvaardigheden te ontdekken, maar krijgt je ook inzicht in het maakproces van een voorstelling en bezoek je ook gratis repetities.

Tournee
Generale Oost heeft Arnhem als thuisbasis, maar is met Moving Futures, Het Wilde Oosten, Dance Roads, Jens van Daele's Over onze Vader en Turing door het hele land te bekijken. Natuurlijk ook allemaal te zien in Arnhem!

Voorstellingen in Theater aan de Rijn Arnhem
Tot eind maart ontvangt Generale Oost haar publiek graag in Theater aan de Rijn om het werk van een nieuwe generatie podiumkunstenaars (o.a. Jasper van Luijk, Lowie van Oers en Anne Rats) en succesvolle samenwerkings- projecten (o.a. met Introdans, De Nieuwe Oost, Moving Futures en Stadstheater Arnhem) te tonen. Ook het wekelijkse Uurtje Oost, een domibo waarin nieuwe makers hun werk presenteren, komt weer terug op het programma.

Programmaboekje
Vanaf zondag 6 september kun je ons nieuwe programmaboekje vinden bij Theater aan de Rijn en diverse culturele hotspots in Arnhem. Op www.generaleoost.nl vind je een complete agenda met alle activiteiten en voorstellingen van dit seizoen.

comments powered by Disqus